Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Я просто чесно працюю, як кажуть — на совість»

Журналістка «ВЗ» поспілкувалася з найкращою двірничкою Львова 2024 року Ганною Чаус

Ганна Чаус отримала «золото» міського конкурсу. Фото ЛМР
Ганна Чаус отримала «золото» міського конкурсу. Фото ЛМР

3 квітня у Львові обрали найкращого двірника року. Перемогу здобула 66-річна львів'янка Ганна Чаус, яка чотири роки працює двірничкою у Личаківському районі Львова. Жінка працює у ТзОВ «Галбуджитлосервіс», прибирає територію довкола новобудов по вулиці Жасминовій, 9. Вперше за п’ять років конкурсу перемогу отримала жінка-двірник.

Жінка 28 років працювала інженером у проєктному інституті. У ТзОВ «Галбуджитлосервіс» працює з 2020 року. Жильці дякують пані Ганні за роботу, яку виконує сумлінно та старанно. Це її окрилює.

«Люблю свою роботу. Люблю садити гарні клумби, благоустрій наводити, прибирати у будинку, — каже пані Ганна для „ВЗ“. Мешканці це бачать і завжди дякують за роботу, хоча на перемогу я не очікувала. Коли мене висунули на конкурс, сказала директору, що краще обрати людину старшу за мене. У нас є пані Женя. Старші двірники заслуговують на відзнаку і похвалу від міської ради. Директора не переконала: сказав, що я маю більше площі та об'ємів роботи. Мені теж приємно було здобути перемогу, хоча я зовсім не публічна людина! Зраділа перемозі, але спокійно. Я просто чесно працюю, як кажуть — на совість. Як пенсіонерка могла б жити в селі і ні про що не думати. Але гроші зайвими не бувають».

Ганна Чаус каже, що була приємно вражено жестом міського голови Львова Андрія Садового, який прийшов під будинок, де прибирає жінка з букетом квітів і з пошаною вручив їй приз. Також Садовий подарував у вишуканому червоному конверті найкращій двірничці року сертифікат на подорож до Європи (сертифікат діє до 2025 року).

«Мені сказали бути на роботі рано, бо будуть журналісти, — ділиться емоціями Ганна Чаус. — Приїхав з міської ради представник і сказав приготуватися. Оббігала з мітлою весь двір, виносила сміття. Якраз думаю помити під'їзди. І що ви думаєте? Підіймаю очі і бачу Андрія Івановича. Спершу навіть не впізнала його… Ніколи наживо не бачила нашого мера, але бачила по телевізорі, в Інтернеті. Він такий поважний. Подарував мені гарний букет. Ми сфотографувалися, побалакали гарно з ним».

Найкраща двірника Львова планує найближчим часом відвідати Європу, бо була там давно — у 18-річному віці, відвідала Ригу.

«Не знаю, коли поїду, сертифікат чинний до 2025 року, — каже Ганна Чаус. — Мені трохи зараз не до того, я постійно в стресі. Син лікується від поранення після фронту. Хочу, щоб закінчилася війна. Не можу зараз планувати кудись їхати. Але побачити Європу дуже хочу».

Запитую про рівень культури львів'ян щодо дотримання чистоти у районі, де прибирає жінка. Каже, львів‘яни стали краще викидати дрібне сміття в урни. Мабуть, далися взнаки подорожі світом, зокрема країнами ЄС. У під'їздах зараз майже ніхто не викидає обгортки від цукерок. Найбільше найкращу двірничку Львова дратує те, коли чоловіки викидають з вікон своїх квартир недопалки сигарет…

«Мої сини теж палять, але навчені кидати недопалки в спеціальний смітник, — відзначила моя співрозмовниця. — На пенсії трохи працювала в магазині і бачила, як поводяться зі сміттям іноземці. Якщо немає урни, ніхто не викидає папірчик від цукерок не тротуар, а кладуть в кишеню, щоб потім викинути у смітник. Навіть паперові носовички кидають в кишеню».

Схожі новини