Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Качка стала фотомоделлю й другом сім'ї

У багатьох жителів п’ятитисячного селища Печеніжина, що у Коломийському районі на Івано-Франківщині, є на хазяйстві качки. Але настільки «соціальних», як у Ганни Сметанюк, немає ні в кого

Качка Дебі – зірка Печеніжина. Допомагає Ганні Сметанюк робити цікаві фото з дітьми.
Качка Дебі – зірка Печеніжина. Допомагає Ганні Сметанюк робити цікаві фото з дітьми.

Качки ці живуть не у хліві, а в хаті. Вони май­же члени сім'ї. Виділяється у цьому дуеті Дебі. Не відходить від господині та її малолітнього сина Назарчика ні на крок. Хлопчик купається з Дебі у балії, ванні, катає її на велосипеді і на санчатах. Дебі любить гуляти з пані Ганною на вулиці, із задоволенням сідає їй на руки, дзьо­бом посмикує за волосся, дає себе погладити, обняти. Залюбки їздить на передньому сидін­ні в автомобілі. А ще дружить з домашнім со­бакою.

Ганна Сметанюк — дитячий фотограф. Ка­ченят придбала навесні на базарі, щоб дітлахи під час зйомок почувалися розкутими. Задум вдався. Домашня птиця так звикла до цього товариства, що вільно почувається і у компа­нії дорослих.

Ну, і ще одна цікавинка: пані Ганна тримати­ме своїх «інтелектуальних» качок стільки, скіль­ки природа відведе їм віку. Розмови про качи­ний бульйон у цій хаті не заводить ніхто.

Схожі новини