Запрацювала Резиденція Святого Миколая
Проводитимуть майстер-класи з приготування пряників
У Патріаршому домі у Львові радо відчинила свої двері Резиденція Святого Миколая. Діти отримали солодкі подарунки, книжечку «Святий Миколай «Моє класне життя» та вервичку, освячену Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ.
Дійство відбувалося в атмосфері казки, тепла і добра. На відкриття завітав навіть легендарний пес Патрон. На завершення дійства у кареті на чотирьох конях приїхав Святий Миколай. Мета заходу — внести трохи світла, казки і тепла в життя наших дітей, які після тривог, вибухів, страхіть цієї війни чекають на маленьке диво.
Резиденція Святого Миколая у Патріаршому домі працюватиме до 17 грудня. Програма у Резиденції надзвичайно насичена, у ній чимало цікавих заходів для малечі - святкові вистави та мюзикли, забави, ігри та квести, мультфільми/фільми з попкорном, майстер-класи, фотозони та професійний фотограф, можливість посмакувати смачним какао з маршмелоу та тістечками, святковий ярмарок…
У рамках відкриття дітлахи та їхні батьки мали можливість подивитися виставу «Казка добра та дива», сценарій до якої написала продюсерка проєкту, відома українська виконавиця Наталка Карпа.
Проєкт неймовірний з багатьох причин, але перше і найважливіше — він про добро, щирість, допомогу та об'єднання. Будь-яка добра справа, зроблена від щирого серця, примножить світло навколо. Ми повинні пам’ятати про це завжди, а особливо в реаліях сьогодення…
Найголовніше, що запланували організатори, щоб гості Резиденції не лише отримали багато яскравих вражень і позитивних емоцій, а й долучилися до доброї благодійної справи. Суму від реалізації квитків розподілять на допомогу дітям з «Міста Добра» у Чернівцях і на допомогу ЗСУ.
Побувати у казковій Резиденції зголошуються школярі не лише з Львівщини, а й діти із Закарпатської, Івано-Франківської областей.
Серед партнерів Резиденції - Львівське вище професійне училище харчових технологій. Учні під керівництвом майстра виробничого навчання Галини Зінько проводитимуть майстер-класи, на яких навчатимуть випікати пряники.
Пряники
Для тіста: 4 яєчні жовтки, 200 г цукру, 130 г натурального меду, 200 г сметани, 130 г масла, 700 г борошна, 25 г порошку до печива, 2 ч. ложки кориці, 0,5 ч. ложки імбиру.
Для глазурі: 4 яєчні білки, 700−800 г цукрової пудри, 1 ч. ложка лимонного соку.
Тісто. Жовтки розтерти з цукром, додати мед, сметану та ще раз розтерти. Додати розтоплене та охолоджене масло.
До борошна додати порошок до печива, корицю та імбир.
Борошняну суміш додати у яєчно-медову і замісити м’яке тісто.
Накрити тісто харчовою плівкою впритул і поставити в холодильник на 3−5 днів.
Витримане тісто розкачати, витиснути за допомогою формочок бажані фігурки.
Випікати за температури 180°С близько 10 хв, залежно від величини виробу.
Глазур. Яєчні білки розтерти з цукровою пудрою, додати сік лимона та харчовий барвник. Глазур перекласти у кондитерський мішок і декорувати пряники.
За бажання можна оформити кольоровою цукровою посипкою.