Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На новому місці продовжує обробляти землю

Петро Мазур родом зі села Рогізна Яворівського ра­йону. Проте знайшов своє кохання на Херсонщині, де й оселився. Там довгий час працював тракторис­том, а згодом розвинув власне тепличне госпо­дарство

У зведеній на Львівщині теплиці Петро Мазур вирощує розсаду та різні овочі. Фото з архіву Петра Мазура.
У зведеній на Львівщині теплиці Петро Мазур вирощує розсаду та різні овочі. Фото з архіву Петра Мазура.

Але повномасш­табна війна в Укра­їні змусила чоловіка залишити свою домівку та нажите майно і разом із ве­ликою родиною (10 осіб) тимчасово перебратися на захід України, в рідне село. Спочатку здавалося, що це вимушене гостювання в Га­личині триватиме лічені міся­ці, однак воно суттєво затяг­нулося.

Та справжній господар не звик байдикувати за жодних обставин. Тож і на новому місці активно узявся за пра­цю. Зокрема, вирощує карто­плю й інші овочі. Щоправда, тут погодні умови зовсім не такі, як у південних регіонах, та і ґрунти інші - переважа­ють піщані. Однак удалося досягти вагомих результатів. Завдяки хорошому догляду та дотриманню технологій урожай не розчарував.

Ще ж пан Петро звів у Ро­гізному теплицю (вдома мав їх п’ять). У ній вирощував розсаду динь та кавунів. Від­так баштанні гарно вродили. Плоди хоча й не дуже великі, але теж смачні.

А загалом, ентузіаст хоче, аби цілий рік на столі були свіжі овочі. Тому наприкінці жовтня висадив на ділянці зимову цибулю, в теплиці по­сіяв насіння редиски. І споді­вається високої віддачі.

Є в Петра Мазура запо­вітна мрія — Перемога та за­кінчення війни. Тоді зможе повернутися додому і продо­вжити працю на рідній землі.

Схожі новини