Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вівчарка Фанта любить «шоферувати»…

Якщо її не взяти у поїздку — може образитися через відмову

Тачка без комфорту – але яке задоволення для Фанти проїхатися навіть на ній!
Тачка без комфорту – але яке задоволення для Фанти проїхатися навіть на ній!

Воістину всеукраїнську популярність здобула німецька вівчарка Фанта, господарями якої є селяни Наталія та Петро Мазури зі селища Вапнярки на Вінниччині. Вона розважає домашніх тим, що не пропускає нагоди проїхатися з ними у транспорті.

Їдуть автівкою у справах до міста — бігом заскакує у салон. Збирається газда у поле орати — і Фанта лізе у кабіну його трак­тора Т-40, лапи ставить на кер­мо. Треба з городу кукурудзян­ку для корови доставити возом — як же без Фанти? Вона вила­зить на самий вершечок скла­деного бадилля і, похитуючись у такт колесам, з висоти розгля­дає, що там довкола робиться. Тільки-но сяде господар на ве­лосипед — і Фанта добирається до нього на раму або на багаж­ник. Навіть не дасть порожній тачці проїхати! — не встиг огля­нутися, а вона уже в «кузові»!

Якось пан Петро виїхав з подвір'я, а Фанту зі собою у ма­шину не взяв, бо дуже квапився — скільки ж то образ потім було! Весь день собака сумна сиділа у кутку, нічого не їла, не пила. Ду­мали вже, що захворіла. Лише після того, як із нею перепроси­лися, покатали на «Ниві», стала такою ж рухливою, веселою, як і до «сварки».

Пані Наталія так любить свою собаку, що спеціально пече для неї пиріжки із кількома видами начинки. А Фанта терпляче че­кає під дверима, коли вже за­вершиться процес…

Віднедавна клопотів у родині Мазурів додалося — Фанта стала мамою. Кількох її песиків змуше­ні були віддати знайомим, а собі залишили Спрайта. І він теж не може обійтися без їзди — «кер­мують» обоє з мамою!

Схожі новини