Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пані Христина навіть дня народження так не чекає, як радіодиктанту…

Під час його написання 27 жовтня буде встановлено Національний рекорд України

Актриса Римма Зюбіна, яка у 2020 році читала диктант, після «перемоги» зустрілася з Христиною Гоянюк (зліва).
Актриса Римма Зюбіна, яка у 2020 році читала диктант, після «перемоги» зустрілася з Христиною Гоянюк (зліва).

Цьогоріч, згідно з указом президента, День української писемності та мови відзначатимуть не 9 листопада, як було раніше, а 27 жовтня. Саме цього дня відбудеться радіодиктант — об 11.00.

Під час його написання у ре­дакції газети «Високий Замок» (вул. Героїв УПА, 65) Комісією з Національної книги рекордів України спільно з виданням «ВЗ» буде зареєстровано На­ціональний рекорд України — з найбільшої кількості написання радіодиктантів. Його буде при­суджено 77-річній пані Христи­ні Гоянюк, яка 2020 року — єди­на в Україні - написала диктант без жодної помилки. А загалом пані Христина каже, що навіть свого дня народження так не чекає, як написання радіодик­танту. І пише радіодиктанти уже 23 роки поспіль!

Запрошуємо представників ЗМІ до нашої редакції взяти участь у написанні радіодик­танту, а також стати свідка­ми встановлення нового ре­корду України (акредитація обов’язкова за адресою електронної пошти [email protected]).

Авторкою радіодиктанту на­ціональної єдності 2023 року стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калит­ко. Читати диктант буде актор Олексій Гнатковський, який зіграв роль Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

Схожі новини