Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Пізній» бузько оселився у Миролюбівці

Жителі села Миролюбівки на Дніпропетровщині були неабияк здивовані і задоволені тим, що до них кілька днів тому прилетів і «вкоренився» лелека. Вбачають у цьому гарну прикмету. Сподіваються, цей птах принесе їм надію на мир, спокій, швидке завершення війни, на якій відстоюють рідну країну десятки їхніх родичів

Мирний птах іде до рук жителям Миролюбівки.
Мирний птах іде до рук жителям Миролюбівки.

Подія сталася під час змагань із допризовної підготовки, на які прибули школярі із сусідніх сіл Миролюбівської громади. Тоді саме хлопчаки пе­ретягували канат. Бузьок покружляв над дітво­рою і приземлився серед неї. Йшов школярикам до рук, брав їжу, коли вони його пригощали, задо­волено клацав дзьобом, як тільки хтось намагався погладити Красунчика.

Його так і назвав заступник директора місце­вої школи Віталій Глухенко. Він, як і його колеги-педагоги, часто приносить крилатому гостеві у відрі рибу, яку встигає наловити у сільській річці перед початком занять. Інші вчителі теж, за роз­писаною чергою, приносять гостинці лелеці. Де­які працівниці навчального закладу кажуть, що бузьок розважає учнів, тому називають його ще Веселунчиком. А він справді швидко знайшов з ді­тьми спільну мову: вони займаються спортом на майданчику, а він збоку сидить на шині від колеса і спостерігає за видовищем, не лякається гамору.

Миролюбівці не знають, з яких причин бузьок, який мав би відлетіти ще місяць тому, запізнився з міграцією. Не знають і як довго Красунчик-Ве­селунчик протримається у них. Можливо, набе­реться калорій і полетить на південь. А, може, за­лишиться зимувати. Прийняти птаха у себе готова кожна сім'я.

Схожі новини