Передплата 2024 ВЗ

На обійсті створив парк

У ньому є компас-дороговказ у всі куточки світу, де мешкають родина і друзі

“Дерево єднання” у домашньому парку Віктора Свища.
“Дерево єднання” у домашньому парку Віктора Свища.

Колишній працівник Бережанського держлісгоспу, а нині - пенсіонер-краєзнавець Віктор Свищо, і на заслуженому відпочинку живе громадськими справами, фотографує і через соцмережі популяризує малу батьківщину, фонтанує цікавими ідеями. Багато ініціатив реалізував у селі Нараєві. Одна з них — парк на власному обійсті.

Що там тільки не росте у тіні сотні дерев (полови­на з них — хвойні)! Буває, із самого ранку через соцмере­жі запрошує людей до себе на гостину — щоб потім з добрим настроєм і сам, і вони бралися за нелегку селянську працю…

У пана Віктора визрів задум створити у цьому домашньому скверику своєрідний компас-дороговказ — стилізоване «де­рево єднання», яке відобража­ло б його розгалужені, як корінь, як крона, родинно-товариські зв’язки у всьому світі.

— Я із Закарпаття, у мене там живуть родичі, — розповідає пан Віктор кореспондентові «Висо­кого Замку». — Донька моя живе у США, у штаті Вашингтон. Син мешкає у Києві, родичі-дру­зі живуть у Тернополі, у Гусяти­ні, в Одесі. Є вони і в Італії. Пле­мінниця — у Лондоні. У Польщі, у Лєкарчице Нове, я був колись на заробітках, зберіг приємні спомини про ті роки. Всі ці точ­ки перебування я позначив на табличках і повісив їх на своє­му «дереві єднання», відповідно зорієнтував написи за геогра­фічними напрямками. Це дере­во нагадує мені минуле, показує і сучасне. Зверху на вказівни­ку встановив герб і прапор, щоб вони підкреслювали єднання між нами, українцями.

Схожі новини