Передплата 2024 «Добрий господар»

Що купити на перекус в супермаркеті дорослим та дітям?

Шукаєте, що купити на перекус в супермаркеті? В статті розглядаємо ТОП українських корисних товарів, якими можна перекусити дорослим і дітям.

Що купити на перекус в супермаркеті?

Перекус — це багатофункційний прийом їжі, місія якого втамувати як фізичний, так і психологічний голод. Коли справа доходить до вибору снеку, ми часто обираємо з'їсти продукти, які не вважаються здоровими — надто солоні чи надто солодкі, страви з великим вмістом жиру або ж швидкі вуглеводи, які миттєво дають необхідну енергію. Однак нині асортимент продуктів в супермаркетах пропонує великий вибір перекусів, які насичують організм поживними речовинами на тривалий час. У матеріалі розповідаємо про варіанти корисних перекусів від українських брендів.

Що таке корисний перекус?

Корисний перекус — це швидкий перекус, який зручно їсти і який постачає в організм оптимальну кількість калорій і необхідні поживні речовини — клітковину, білок, жири, вуглеводи, мінерали, вітаміни та інші мікроелементи.

Поширеним варіантом перекусу є фрукти та овочі, горіхи та насіння, сир, хлібці та енергетичні батончики. Експерти в області харчування радять дотримуватися балансу у формуванні перекусу: поєднувати овочі та білки, солодке споживати у форматі фруктів, темного шоколаду, йогуртів, сухофруктів чи десертів з максимально натуральним складом.

Корисний снек чи повноцінний прийом їжі під час перерви чи в дорозі має відповідати ще й наступним критеріям:

  • Під час їжі варто бути максимально сконцентрованими саме на страві та процесі її вживання;
  • Під час їжі можна підтримувати розмову з колегами або з друзями на теми, які не стосуються роботи, навчання тощо;
  • Кожен прийом їжі має відбуватися у спокійній атмосфері, не поспішаючи. Це сприятиме здоровому травленню, якісному насиченню та поглинанню корисних речовин з їжі;
  • Протягом дня варто пити достатньо води. Часто бажання щось перекусити пов’язане з відчуттям зневоднення — за відчуття спраги та голоду відповідає одна ділянка мозку, тому досить часто за необхідністю терміново щось «погризти» стоїть спрага.

Здоровий перекус може бути зібраний з декількох продуктів або ж мати вже готовий вигляд. Наприклад, більшість українських брендів здорової їжі мають в асортименті пропозиції снеків та повноцінних страв, які легко брати з собою, можна підігріти або ж смачно з'їсти холодними. Серед таких брендів BONNER, FIZI, YARO (який, власне, був одним з найвідоміших брендів готових корисних солодощів до закриття у 2022 році), Nashé, Новоукраїнка та інші. Про асортимент корисних перекусів від українських брендів говоримо нижче.

Корисні перекуси в школу

Перекуси для дітей в школу — це їжа, яка має бути смаколиком, насичувати організм дитини поживними речовинами та легко споживатися. Діти часто надають перевагу їжі, яка на їхню думку має яскравий, гарний та правильний вигляд, тобто має містити яскраві кольори, мати приємну текстуру та запах.

Якщо ваша дитина любить свіжі фрукти, овочі та поєднання клітковини з різними пастами та паштетом, тоді зібрати компактний ланчбокс з морквою, яблуком та арахісовою пастою — буде одним з варіантів якісного шкільного перекусу. Важливо, щоб дитина мала поживний рослинний раціон та отримувала з їжею достатню кількість білка та жирів. Це потрібно як для здорового росту, так і для гарної розумової функції й зниження втомлюваності. Сучасним варіантом смачного перекусу є хлібці з гуакамоле — хрумкий хліб з смачним салатом з авокадо нині полюбляють багато дітей, і навіть канапка з авокадо може стати вдалим варіантом поживного перекусу.

Поза тим серед корисних варіантів снеків в школу:

  • сирні палички та глазуровані сирки;
  • енергетичні батончики з сухофруктами та горіхами;
  • в’ялене м’ясо;
  • фруктовий салат;
  • натуральні солодощі кшталт зефіру, пастили, чурчхели, шоколаду, мармеладу;
  • мікс горіхів.

Що взяти в дорогу поїсти?

Перекусом в дорозі може бути як традиційна канапка, так і повноцінна страва. Однак, що можна стверджувати напевно, в дорозі завжди є бажання чимось похрумтіти. Найкращими варіантами для хрумкого та здорового перекусу є хрумкі овочі, хлібці, чипси з насіння та висушених овочів, тверді фрукти, солодощі на кшталт козинаки, темного шоколаду та печива.

Ось декілька поєднань для хрумких перекусів в дорозі:

  • огірок, солодкий перець, морква з хумусом, печінковим паштетом або крем-сиром;
  • яблука з арахісовою або горіховою пастою;
  • суміш горіхів;
  • хрумкі сушені банани.

Натомість коли вам треба ситно перекусити, навіть в дорогу можна брати з собою каші або супи швидкого приготування. Все, що потрібно для приготування такої страви — окріп. Головне, обираючи в магазині страву швидкого приготування, звертайте увагу на склад.

На десерт беріть в дорогу темний шоколад, печиво та батончики з натуральних інгредієнтів. Горішки в шоколаді та солодкі крекери — один з численних варіантів приємного десерту в дорозі.

Що купити в магазині перекусити?

Коли треба щось взяти з собою перекусити, постає питання що купити в магазині поїсти. Чи взагалі реально знайти щось їстівне, корисне та зручне, щоб спожити це в дорозі, на навчанні, в офісі. Або, наприклад, що можна купити до фільму, щоб і задоволення отримати, і не сильно навантажити організм зайвими калоріями?

Головне правило — читати склад й надавати перевагу максимально натуральним продуктам, калорійність яких пропорційна кількості поживних речовин.

Нині кожен клієнт супермаркету сприяє економічному функціонуванню країни й дає змогу українським виробникам працювати на перемогу України в повномасштабній війні з росією. Багато брендів передають відсоток від прибутку на допомогу ЗСУ, а ми можемо збільшити суму відсотку підтримавши бренд купівлею. Тим паче, що українські виробники тішать око та смакові рецептори якісною продукцією.

Шукаєте ви перекус на роботу чи мрієте про некалорійні солодощі, які складуть компанію і в поїздці, і за виконанням монотонної роботи, пропонуємо звернути увагу на ці 7 українських брендів смачних та корисних снеків і не тільки.

BONNER

6515c5d4f0a6f.webp
6515c5d4f0a6f.webp

Це — каші та супи швидкого приготування з повністю рослинним та натуральним складом. Перші страви від BONNER мають вигляд супів-пюре та налічують супи на основі бобових — гороховий, нутовий та сочевичний, — та грибний й харчо. Каші від BONNER нараховують знайомі кожному поєднання, такі як гречана каша з овочами чи грибами, а також три варіації кус-кусу — з гарбузом та болгарським перцем, з родзинками та базиліком й по-марокканськи з імбиром.

Серед інгредієнтів супів та каш тільки натуральні складники, без стабілізаторів та підсилювачів смаку. Сміливо можна стверджувати, що BONNER змінює думку про страви швидкого приготування, адже, як пояснюють в бренді, для приготування продукції вони тільки відварюють, висушують та подрібнюють складники. І потім ви — в потязі, на роботі, у їдальні в університеті чи в школі - заливаєте суміш окропом, даєте настоятися та отримуєте готову страву, яка насичує та зігріває. Варто пробувати.

FIZI

6515c5f2b05f3.webp
6515c5f2b05f3.webp

Молодий український бренд корисних батончиків з сухофруктів та горіхів й протеїнових батончиків. FIZI, власник та засновник якого Олександр Паньковецький, познайомив українців з натуральними батончиками влітку 2022 року і відтоді передає енергетичні батончики для військових в рамках ініціативи Charity bar — купляючи один благодійний батончик, три батончики відправляються для ЗСУ. Так, українським захисникам та захисницям було передано вже понад 12 240 батончиків.

Батончик FIZI, з лінійки Protein чи Guilty Pleasure, є повністю веганським продуктом, не містить глютену та цукру. Такий батончик зручно брати з собою й з'їдати як перекус під час перерви. Розпочати знайомство з FIZI можна з мікс-боксу з протеїновими та шоколадними батончиками. Так, обираючи бокс з десятьма батончиками ви матимете готові перекуси на тиждень вперед і цікаву палітру смаків: фундук з карамеллю чи гімалайською сіллю, арахіс та карамель, поєднання горіхових смаків з шоколадом у протеїнових батончиках та «райська насолода» у поєднанні кокосу з мигдалем. А ще завжди хороша ідея — взяти участь у благочинній акції Charity bar й підтримати військових енергетичними батончиками.

РябChick

6515c603d0e10.webp
6515c603d0e10.webp

РябChick — це сушені курячі слайси від «Наша Ряба» зі спеціями. Ці снеки варті уваги, оскільки вони готуються без олії - сушаться у спеціальній сушці при температурі від +45 до +80°C. Їх зручно брати з собою, смакувати до чи після тренування, хрумтіти за переглядом фільму, додавати в салат тощо. Такий перекус є якісним джерелом білка та корисним смаколиком, коли хочеться поласувати чипсами, але є бажання зробити подібний снек максимально здоровим.

Смаковий асортимент курячих слайсів від РябChick такий: з перцем та паприкою, з соєвим соусом, з медом та гірчицею.

Bee Granola

6515c6153e37c.webp
6515c6153e37c.webp

Ще один молодий український бренд, який вже понад чотири роки займається виробництвом медової граноли. Історія компанії розпочалася ще у 2013 році, коли засновники Bee Granola під час навчання в кулінарному училищі зайнялися продажем меду. Потім команда бренду почала дегустувати доступну на українському ринку гранолу і дійшла висновку, що найсмачнішу й найкориснішу зроблять самі.

Нині Bee Granola — молода українська компанія, яка стрімко розвивається та поповнює раціон українців гранолою, горішками та насінням, сушеними фруктами та ягодами, медом. У приготуванні граноли використовується мед, горіхи, насіння, сушені фрукти. Хрумкі сніданки від Bee Granola вільні від цукру, барвників та штучних складників. Її зручно брати з собою в подорожі для сніданку на природі чи в транспорті, а ще вона сподобається дітям на сніданок перед школою.

Новоукраїнка

6515c6239d288.webp
6515c6239d288.webp

Новоукраїнка — це українська компанія з виробництва каш, яка існує з 1894 року. Основну частину продукції компанії складають крупи, вівсяні пластівці та борошно. Доречним доповненням асортименту стали каші швидкого приготування, рецептура яких нагадує про український затишок та домашню кухню.

Так, є варіації вівсяних пластівців — звичайні з сіллю та цукром та з яблуком та корицею, малиною та чорницею. Солоні варіанти для обіду або вечері налічують гречану кашу з куркою та овочами, з яловичиною та овочами, з грибами та овочами, а ще кус-кус з томатами та базиліком.

Зручний формат приготування — залити висушену кашу окропом прямо в картонному стакані, дати настоятися й з'їсти — надихає зробити це не тільки обідом на роботі чи в подорожі, а ще й мати декілька каш вдома на всяк випадок.

Nashé

6515c6316ab2b.webp
6515c6316ab2b.webp

Nashé - це повернення до первинних та справжніх молочних смаків, незабруднених харчовими добавками та домішками. У приготуванні глазурованих сирків, йогуртів та сиру халумі бренд використовує виключно фермерське молоко екстра ґатунку. Завдяки цьому молочна продукція від Nashé має натуральну щільність, жирність та насиченість білком у порівнянні зі звичайними молочними продуктами, доступними в супермаркетах.

Що взяти з собою на роботу від Nashé? Глазуровані сирки та густі йогурти. Йогурт є безлактозний, а ще має безліч смаків — від манго-персика та абрикоса-ванілі до вишні-апельсину.

Глазуровані сирки також приваблюють вибором смаків: вишня та апельсин, кокос, ваніль, абрикос, малина, фундук, арахіс та карамель. Правда з’являється бажання скуштувати все та одразу?

Bob Snail

6515c63e97f3f.webp
6515c63e97f3f.webp

Відомий як яскравим пакуванням, так і насиченим смаком, бренд Bob Snail є одним з найвідоміших на українському ринку виробником корисних солодощів. Тут готують натуральні цукерки та смузі з ягід та фруктів без додавання цукру, барвників та консервантів. Продукцію Bob Snail можна всім — від малюків до людей похилого віку, від школярів до олімпійських чемпіонів.

До асортименту компанії входять фруктові роли, страйпси, солодощі в шоколаді, натуральний мармелад, смузі, кокосові десерти, фруктові пюре. Такий діапазон корисних десертів дозволяє як втамувати жагу солодкого, так і отримати необхідну організму кількість клітковини, вуглеводів, вітамінів та мікроелементів. А ще дуже тішить, що кокосові десерти Bob Snail можуть бути повноцінним прийомом їжі або частиною раціону, на яку завжди можна покластися, коли хочеться їсти.

https://bonner.ua/
https://ryaba.ua/ryabchick/
https://beegranola.com.ua/
https://novoukrainka.com.ua/
https://www.nashe-ua.com/
https://www.bob-snail.com/ua/golovna/