Передплата 2024 ВЗ

Після собаки Патрона медаль отримав фронтовий кіт Шайба

Мишолов допоміг зібрати мільйони гривень на бронемашини і дрони

Під час нагородження кота Шайби.
Під час нагородження кота Шайби.

За активну допомогу Збройним силам України високу волонтерську нагороду отримав котик Шайба, яким в одному з наших військових підрозділів на Одещині опікується воїн з Волині Олексій Ляшук (Алекс). Відзнака ця (волонтери вперше нагородили тваринку) цілком заслужена.

Шайба (детально про нього ми розповіда­ли в одному із липневих випусків «Живо­го куточка») є улюбленцем наших фрон­товиків. Господар пошив йому кілька комплектів бойової форми, мінівишиванку на свята, знайшов для нього місце у своєму бліндажі. Котик не тіль­ки ловить мишей у розташуванні, а й забезпечує нашим воїнам гарний настрій. А від Алекса бук­вально не відходить. Навіть голову повертає од­ночасно з ним. Мурчик для нього такий близький, що коли одного разу два тижні загуляв, воїн зго­лосився виділити зі своєї зарплати 20 тисяч пре­мії тому, хто знайде «донжуана"(той ходив на по­бачення до кицьок із сусіднього батальйону).

У Шайби є своя сторінка у соціальних мережах, його знімали на телебаченні. Від імені цього ме­гапопулярного мишолова господар закликав під­писників в Інстаграмі зібрати кошти на броньова­ні всюдиходи для свого і сусіднього підрозділів, а також придбати дрони. За кілька днів це питання вирішили, військові отримали «колеса» і «очі». За активну підтримку проєкту волонтери і віддячили Шайбі медаллю.

А так Алекс і його вихованець вітали українців із Днем прапора.
А так Алекс і його вихованець вітали українців із Днем прапора.

Військові часто нагороджують представників фауни. Світову славу має пес-піротехнік Патрон. З ним вітався канадський лідер Трюдо. А прези­дент України Володимир Зеленський нагородив його медаллю «За віддану службу». У Таїланді ор­дена було удостоєно щурика Магаву, який своїм гострим нюхом знайшов і допоміг знищити сотні мін.

Схожі новини