Передплата 2024 «Добрий господар»

Староста Роздолу вдруге пішов на фронт

Хоча мав «бронь» від мобілізації

Тарас Овсяник (тримає прапор) змінив посаду "урядника" на військовий фах
Тарас Овсяник (тримає прапор) змінив посаду "урядника" на військовий фах

Місцеву владу у селищі Роздолі Стрийського району уже кілька днів представляє… діловод старостату. Самого старости Тараса Овсяника на роботі нема, у нього тепер інші обов’язки: зголосився служити у ЗСУ. Зробив це добровільно, хоча як керівник органу місцевого самоврядування звільнений від призову, має «бронь».

— Багато побратимів загинули на війні. Мій обовʼязок — захищати країну. Зараз я потрібен тут, де вирішується доля України, — так у розмові з кореспондентом «Високого Замку» пояснив мотиви свого вчинку роздільський староста.

— Як сприйняла ваше рішення рідня? І на кого залишили службові справи?

— Вдома казали, що будуть молитися за мене і за всіх наших воїнів. А старостат я залишив на діловода та інших хороших людей, з якими разом працювали і зробили чимало добрих справ.

Про одну з таких справ у серпні розповідав «Високий Замок». У Роздолі знайшли потужного інвестора для реконструкції палацу Жевуських-Лянцкоронських. Перед тим, як нові господарі мали взятися за відновлення цієї пам’ятки архітектури, місцевий війт з однодумцями провели толоку: прибрали палацову територію від сміття, вирізали самосади…

До роботи в органі місцевого самоврядування Тарас Овсяник був підприємцем. У 2014 році, коли розпочалася російсько-українська війна, узяв до рук зброю, захищав Україну у складі добровольчого батальйону «Айдар». Був поранений. Після лікування відвідав одного зі своїх побратимів на Вінничині, побачив, як розкішно цвітуть там сади — і по приїзді додому сам зайнявся садівництвом. Два гектари його яблуневої плантації розташовано впритул до згаданого графського палацу…

Після місцевих виборів підприємцеві довірили очолити Роздільський старостат. Пан Тарас пишається, що 92 його односельці воюють за Україну. 13 з них поповнили недавно створену об'єднану штурмову бригаду «Лють». До підготовки молодих воїнів мав відношення і сам голова з його фронтовим досвідом. Для відважних краян роздільці придбали автівку. Ну, а тепер захищати Україну вдруге пішов сам керівник сільської влади.

Схожі новини