Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дрон і сосиска врятували собачку

Незвичний, але доволі креативний спосіб порятунку домашніх тварин узяли собі на замітку представники рятувальних служб Великої Британії. Він поєднує сучасні технології і простоту

Той самий Міллі, якого додому привів дрон із сосискою на зовнішній підвісці.
Той самий Міллі, якого додому привів дрон із сосискою на зовнішній підвісці.

Британка Еммі Оукс загу­била свого улюбленця — три­річного собачку Міллі породи джек-рассел. Під час прогу­лянки він зірвався із повідка, побіг на місцевість, вкриту бо­лотами, але дороги назад зна­йти самостійно не зміг.

Жінка не знаходила собі місця. Щоб зарадити її пере­живанням, служба з надзви­чайних ситуацій підняла у небо дрон. Завдяки його патрулю­ванню через день згубу вдало­ся знайти. А от повернути Міллі господині виявилося завдан­ням не з простих: все довкола було вкрито важкопрохідними чагарниками і болотами. До того ж через приплив підвищу­вався рівень води, існувала за­гроза затоплення острівця, де заблукав Міллі.

Вихід знайшли оригінальний: рятувальники вирішили підка­зати песикові правильну і без­печну дорогу, якою можна було б вибратися із пастки. Зробили це із допомогою сосиски, улю­бленої їжі цієї собаки. Сосиску прив’язали до мотузки, а дру­гий кінець шнурка прикріпили до дрона, який піднявся у пові­тря. Безпілотник із таким ванта­жем підлетів до Міллі і почав ру­хатися у напрямку, яким можна було добратися на сушу. Почув­ши знайомий запах, зголодніла і виснажена собачка кинулася до сосиски — а вона, за командою оператора, почала разом із дроном віддалятися. Маневру­ючи, метр за метром небесний тихохід «вів» Міллі до його гос­подині. А віддав дрон сосиску чотирилапій заблуді лише тоді, коли собака покинув небезпеч­не місце і опинився у руках ря­тувальників.

За словами керівника по­шуково-рятувальної команди Denmead Drone Кріса Тейлора, у разі, якби пролунав новий ви­клик із повідомленням про за­гублену собачку, у небо знову підняли би дрон. І мали б напо­готові набір улюблених смако­ликів пропажі.

Схожі новини