Передплата 2024 ВЗ

«Постраждалій родині вирішив допомогти картиною»

Картину київського художника Данила Ноздрі продали на благодійному аукціоні в підтримку родини Семиног

Данило Ноздря
Данило Ноздря

Про 13-річного художника з Києва Данилу Ноздрю «ВЗ» уже писав. Його роботами захоплюються в Україні, його полотна високо оцінили на міжнародних конкурсах. Наприкінці лютого цього року юний художник показав свої роботи і львів'янам. У центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа» відкрили 5-ту виставку Данила «Кольори свободи». Данило Ноздря досі утримує лідерство у Книзі рекордів України — як наймолодший художник, який відкрив 5-у персональну виставку. Окрім того, роботи Данила Ноздрі отримали Гран-прі на конкурсах у Монако та в іспанській Валенсії. Ще одну картину віддав в Цюріх — на благочинний аукціон.

А тепер ще одна гарна новина від Данила Ноздрі. У Києві у приміщенні аукціонного дому «Дукат» відбувся ініційований Національним художнім музеєм України благодійний аукціон на підтримку багатодітної родини Семиног із Великої Димерки, що на Київщині. Рік тому будинок сімʼї було знищено рашистським снарядом, а на подвірʼї залишились рештки розбитого ворожого танку. Одним із лотів аукціону стала картина 13-річного Данила Ноздрі «Підводне місто вночі», відібрана спеціально до цієї акції художньою радою.

Данило Ноздря «Підводне місто вночі», 90х70, акрил, полотно.
Данило Ноздря «Підводне місто вночі», 90х70, акрил, полотно.

— Приблизно місяць тому я разом із дідусем та бабусею дивився телевізор, — сказав Данило. — Там саме розповідали про зруйновану оселю сімʼї Семиног. І одразу ж вирішив: допоможу їм своєю картиною! А потім, коли моє полотно відібрали для участі в аукціоні, зрадів.

Крім Данилової картини, на благодійному аукціоні були представлені роботи сучасних українських митців і деталі рашистського танку, які розмалювали діти постраждалої родини у патріотичні кольори. Всі отримані з цієї доброї акції кошти підуть на спорудження нового будинку для сімʼї Семиног.

До речі, меценат, який придбав картину Данила Ноздрі «Підводне місто вночі», передав роботу у колекцію Національного художнього музею.

Схожі новини