Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Качки підуть рибалити під ескортом… поліції

У ці дні стражів правопорядку Варшави мобілізують для виконання нехарактерного для їхньої професії завдання. Їм, за розпорядженням муніципалітету, належить перекрити одну з найбільш інтенсивних транспортних артерій міста — шестисмугову Віслостраду. Зроблять це задля комфорту… диких качок

Заради цих крихітних створінь життя великого міста трохи сповільнять.
Заради цих крихітних створінь життя великого міста трохи сповільнять.

Ідеться про рідкісних пта­хів крохалів (з коричневими чубчиками на голові), яких у Польщі налічується лише п’ять тисяч. Частина з них живе у столичному парку Лазєнкі Кру­лєвскі. Саме зараз у дорослих особин з’явилося потомство, і, за багатолітньою звичкою, сі­мейства крохалів у цей період мандрують-мігрують до бага­тої на рибу річки Вісли.

Шлях туди непростий: щоб дістатися води, треба пере­тнути П’ясечинський канал, кілька вулиць і стратегічний для міста шляхопровід. За­ради крохалів рух транспорту перенаправлять в іншому на­прямку. Швидше і безпечніше добратися до Вісли пернатим допомагатимуть також кому­нальники.

Варшавці до «ходи кро­халів» звикли і не нарікають на тимчасові незручності, які спричиняють на дорогах ман­дри цих птахів.

Схожі новини