Передплата 2024 «Добра кухня»

Слону накупили… забавок

Деякі з них важать по кілька тонн

На цій іграшці-валуні можна посидіти і почухати «пяту точку”.
На цій іграшці-валуні можна посидіти і почухати «пяту точку”.

Чимало читачів здивуються, прочитавши заголовок цієї публікації: чи бува не переплутали ми чогось? Надто нереальним виглядає те, про що йдеться у ній. Але відразу заспокоїмо скептиків: у цьому матеріалі немає ні грама фантазії.

Як і люди, тварини у дитячому віці потребу­ють розваг. Бавитися люблять навіть такі велетні, як улюбленець відвідувачів київського зоопарку — слон Хорас. Йому за паспортом 18 років, та навіть у такому віці іноді поводиться як малюк.

І «дитині» пішли назустріч — придбали для нього нові іграшки. Ними стали величезний і гладенький камінь-валун завважки 9 тонн. А ще — два чотири­метрові стовбури-чухалки, які вкопали у землю. На одному презенті можна полежати, до іншого зручно будь-коли почухатися. Як кажуть фахівці зоопарку, саме такі забавки підібрали для забез­печення природної поведінки слона, зважаючи на особливості його характеру.

Придбали «іграшки» таких гігантських параме­трів, бо чотиритонний Хорас має богатирську ста­туру і силу. Ще б пак: щодня у раціоні київського слона 150 кг різноманітної їжі. У вольєр йому по­дають спеціальні гранульовані корми, сіно, вівся­ну солому, гілковий корм, на десерт — овочі і фрук­ти. Запиває все це Хорас 70 літрами води.

А після ситої трапези можна і розважитися…

Схожі новини