Передплата 2024 «Добрий господар»

«Я замислився — чим особисто можу допомогти Україні?»

Волонтер-велосипедист з Іспанії зібрав понад 10 тисяч євро на підтримку України

Саша Чекерінг. Фото з відкритих джерел
Саша Чекерінг. Фото з відкритих джерел

18-річний Саша Чекерінг з Іспанії разом зі своїм другом Нео Ле Фолем вирушив у велосипедне турне країнами Європи, аби підтримати український народ у боротьбі проти російської агресії. Він подолав понад 2 тисячі кілометрів за 47 днів. Подорож Саша Чекерінг розпочав із Барселони, подолавши на двоколісному Іспанію, Францію, Італію, Словенію, Угорщину і, врешті, дістався до України — закарпатського Ужгорода.

— Я живу в Іспанії, — каже хлопець. — Моя мама із Франції, тато — зі Сполучених Штатів Америки. Торік я закінчив школу. Спостерігаю за тим, що робиться в Україні. Ми з татом обговорювали цю ситуацію. Я замислився — чим я особисто можу допомогти Україні? І тоді у мене з’явилася ідея подорожі на велосипеді з Барселони до Ужгорода, під час якої зібрати гроші на підтримку України. Я — щасливий, бо мені це вдалося. Це був фантастичний досвід. Зібрав понад 10 000 євро. У тих містах, де зупинявся, розповідав про Україну, яка героїчно захищає свою землю і свій народ.
Саша Чекерінг прикріпив до велосипеда інформацію про збір коштів і номер картки, куди можна скидати кошти. Попри те, що волонтер з товаришем вже дісталися України, кошти продовжують надходити від небайдужих європейців.

За словами Саші Чекерінга, він не витрачав грошей на фешенебельні готелі, а зупинявся у мальовничих місцевостях у наметі. Усю подорож Сашу супроводжував батько на авто.

Торік у березні Саша Чекерінг з батьком вперше приїхали на Закарпаття. Тоді віддали ужгородському лікарю Павлу Колеснику гуманітарну допомогу — партію медикаментів.

Тепер в Ужгороді Саша Чекерінг затримається щонайменше на два місяці. У Палаці дитячої та юнацької творчості він безкоштовно навчатиме вихованців палацу англійської мови.

Схожі новини