Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Історик переймається ще й котами і леопардами

Вахтанг Кіпіані - відомий історик, дослідник національно-визвольних рухів, журналіст, публіцист, викладач, а з часу повномасштабного вторгнення ще й воїн Збройних сил України

Улюбленці Вахтанга Кіпіані не відходять від нього ні на крок.
Улюбленці Вахтанга Кіпіані не відходять від нього ні на крок.

Попри це, його знають і як палкого любителя природи. З усіх своїх відряджень привозить цікавезні фото тварин, найперше птахів. А домашні улюбленці Вахтанга — це щось з чимось! Цілком могли би бути персонажами Франкової збірки казок «Коли ще звірі говорили».

Брати наші менші нюхом чують, що воїн-жур­наліст споріднена з ними душа. Подивіться-но, як крутяться біля нього ці приблудні мурчики! А ось вам історія їхніх походеньок від самого Вахтанга.

«Кілька тижнів тому вчергове написав про „ко­тячий загін спеціального призначення“ — Рудика, двох Сірків, Тучку, Чучу і Зайду (живе неподалік, а на нас робить набіги — поїсти). У коментарях хтось тегнув „Єдина Планета“, і що ви думаєте — дві ве­ликі пачки корму і кільканадцять банок було на­діслано як гуманітарну допомогу нашим чотири­ногим побратимам. Видаємо їжу зі складу згідно з нормами, затвердженими секретним наказом генштабу. Коти хрумтять і дякують…»

Усміхнулися? А тепер інша історія. Кіпіані ори­гінально відреагував і на центральну політико-військову новину останніх днів: рішення західних урядів про постачання Україні танків «Леопард». Вахтанг, грузин за національністю, згадав, що і в його сонячній країні упродовж кількох років двічі фіксували появу цих граціозних тварин-хижаків. Їх начебто водиться зараз там до п’яти особин, а у минулі століття вони були повноправною части­ною екосистеми Кавказу.

Схожі новини