Передплата 2024 ВЗ

Митці віддали 54 роботи для допомоги ЗСУ

На благодійному аукціоні «ARTгенератор» зібрали 708 тисяч 840 гривень на потреби наших захисників

Щасливі переможці благодійних лотів
Щасливі переможці благодійних лотів

18 листопада було проведено благодійний аукціон «ARTгенератор», організований Благодійним фондом «Із янголом на плечі». Захід з метою збору коштів для придбання генераторів для ЗСУ відбувся у готелі «Дністер».

Наразі організаторам вдалося зібрати 708 тисяч 840 гривень. Однак, це не остаточна сума, оскільки ще два тижні триватиме «тихий» аукціон на сторінці фонду, де охочі зможуть оглянути 15 мистецьких лотів, придбати їх та фінансово долучитися до доброї справи.

Загалом на аукціоні представили 54 лоти. Молоді та вже імениті художники зі званнями народних і заслужених надали свої мистецькі твори для збору коштів на потреби нашої армії. Переважали твори воєнної тематики, що вкотре засвідчило: люди культури, мистецтва дуже драматично сприймають все те, що зараз бачать. Через душу пропускають війну, втілюють у своїх творах емоції часу. Це вкотре доводить, що ця війна є боротьбою за нашу культуру, і тим вона кардинально відрізняє нас від ворога!

Лоти на благодійність
Лоти на благодійність

Понад 20 відомих художників, серед яких Роман Опалинський, Михайло Демцю, Борис Буряк, Петро Старух, Олена Жеребецька, Петро Сипняк, Галина Отчич, Микола Грималюк, Віктор Стогнут, Микола Ступінський, Олександра Білобран, Христина Валько та інші надали свої твори для цієї справи. Щоб підтримати молоді таланти до аукціону були залучені студенти коледжу імені Івана Труша.

Під час вечора відбувся і майстер-клас плетіння маскувальної сітки, адже волонтери фонду щотижня збираються та плетуть сітки для наших захисників на передові позиції. Молодші учасники дійства створювали патріотичні синьо-жовті браслетики, які також мають місію. Іх власники гордо демонструють приналежність до України, яка змінює світ на краще!

Плетення маскувальної сітки на передову
Плетення маскувальної сітки на передову

Учасники вечора, а зібралося майже 200 осіб, добре розуміли, який внесок мають зробити і наскільки він потрібний воїнам на фронті. Деякі лоти придбали українці з Англії, Німеччини та Іспанії. Придбав лот разом з бабусею і Сашко Мартинишин. Йому лише 7 років. Але почувши про такий захід, Сашко відкрив свою скарбонку і попросив бабусю купити лот. Зворушена ініціативою Сашка, родина придбала не лише ось цей живописний твір, а й знамениту марку «Рускій воєнний корабль йди!!!». До речі, на цьому заході був присутній автор легендарної марки Борис Грог. Ось так єднаються добрі люди, добрі справи заради нашої перемоги.

Автор легендарної марки Борис Грог та Сашко і Поліна Мартинишини
Автор легендарної марки Борис Грог та Сашко і Поліна Мартинишини

Напередодні фонд «Із янголом на плечі» отримав запити з військових частин, в яких просили генератори живлення певних характеристик та потужностей. Директор фонду Юрій Федечко попередньо уже зробив замовлення на 10 генераторів, які так потрібні нашим військовим. Та завдяки благодійному аукціону «ARTгенератор», титанічній праці керівників фонду — Юрія Федечка та Ірини Плахтій, волонтерів — коштів має стати на 20 генераторів.

Прекрасні волонтерки фонду "Із янголом на плечі"
Прекрасні волонтерки фонду "Із янголом на плечі"

Творчу, пісенну та танцювальну атмосферу вечора наповнили ТанцТеатр «Життя», гурт МедОркестра, у товаристві з якими завжди по-львівськи приємно і затишно.

Схожі новини