Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У зоопарках готуються до зими

Щоб почувалися добре, тваринам дають теплий чай, фрукти, мінеральну сіль

А ці симпатяги-єноти перед зимою ласують вітамінними гронами винограду...
А ці симпатяги-єноти перед зимою ласують вітамінними гронами винограду...

Не тільки ми з вами ведемо підготовку до складного зимового сезону. Готувати до холодів треба і тварин у зоопритулках, їхні житла. Зрештою, треба по-новому планувати їхній раціон — їжа братів наших менших має бути більш калорійною, вітамінною.

Мешканцям Київського зоопарку щоденні порції харчування збільшили на 10−15 відсотків — щоб більше нагуляли жирку. Замість зеленої маси тваринам поступово вводять сушене різнотрав'я. А ще обов’язково дають сухофрукти, ягідно-плодове варення, компоти, заморожені овочі та фрукти. Не тільки ми з вами любимо солодке!

Важливим компонентом їжі тварин є вітамінно-мінеральні добавки, які є запорукою міцного здоров’я представників фауни. Тож цими добавками присмачують корм.

То що нині споживають жителі столичного зоопарку? За повідомленням адміністрації цієї установи, ведмедям перед їхнім зимовим сном, крім м’яса та риби, дають мед, горіхи, моркву, гарбузи, осінні ягоди і фрукти. Приматам дають компоти та чай з лимоном. А ще вони ласують печеними гарбузами, горішками, сухофруктами. Птахи із великим задоволенням споживають різні крупи, насіння, варені яйця. Дають їм і вітаміни та мінеральні добавки.

Копитні тварини наминають ароматне лугове сіно, овочі із селянських городів, гранульовані корми. Для покращення апетиту, їм дають сіль-лизунець.

Щоб не залежати від чужих поставок, працівники Київського зоопарку частину кормів продукують самі. На своїх ділянках, у теплицях і у садах вирощують свіжу зелень, натуральні овочі, фрукти та ягоди.

Схожі новини