Передплата 2024 ВЗ

Кроликам допоможуть бути здоровими... чорнобривці

Чорнобривцями пенсіо­нер годує два десятки власних вуханів

Зранку телефоную до давнього знайомого з-під Нового Роздола, щоб уточнити новину, а він довго не піднімає слухавки. Через пів години передзвонив сам і пояснив: був зайнятий – годував кролів чорнобривцями. Так у пошуку однієї інформації народилася тема для іншої...

Свої городи пан Мирон від­дав місцевому фермеру, а собі залишив кілька арів для гря­док. На одній з них вирощує величеньку плантацію оспі­ваних у нашому народі чорно­бривців. Зробив це не для кра­си, не для замилування, хоча господар – ще той роман­тик. Учинив так для практичної мети. Чорнобривцями пенсіо­нер годує два десятки власних вуханів. Переконує нас, що за­вдяки цій рослині його підопіч­ні майже не мають проблем зі здоров’ям.

Заглядаємо у наукову літе­ратуру – так і є! Чорнобривці містять у собі вітаміни А та Е, які є прекрасним біологічним стимулятором для росту кро­лів. А ще гарантують їхню ви­соку родючість, швидке наби­рання ваги. До того ж ефірні олії, які назбируються у суцвіт­ті, нормалізують роботу сис­теми травлення, яка у цих пух­настиків така вразлива.

Пан Мирон каже, що дає кроликам чорнобривці для профілактики всіляких хвороб, у тому числі – вносить у їхній раціон ці квіти засушеними.

Є багато способів допомог­ти домашнім тваринам. При­лавки спецкрамниць заповнені різноманітною дорогою “хімі­єю”. Не завжди вона допома­гає. А ефективну підмогу мож­на іноді знайти під руками. На домашній клумбі. Вона така симпатична і така запашна...

Схожі новини