Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обійми її, обійми - корову...

Романтично-оздоровчі процедури з тваринами за океаном коштують 75 доларів за годину

Українські селяни, які вирощують велику рогату худобу, можуть заробляти не лише на молоці, сирі, сметані, м’ясі. А й на емоціях, на позитивній енергії, котру виділяють домашні тварини. Це був би досить ходовий і прибутковий для них бізнес...

За досвідом нашим аграріям варто було б звернутися до голландки Сюзанни Вуллерс, яка має власну ферму у північній частині американського штату Нью-Йорк. За розповіддю видання “Довкола світу”, господиня разом з чоловіком пропонує всім охочим з допомогою своїх вихованок швидко зняти стрес, оздоровитися як фізично, так і розумово. У цьому клієнтам допоможуть... домашні корови Бонні і Белла. Саме вони виконують роль психотерапевтів. “Пацієнтам” достатньо прийти до цих красунь, погладити, притулитися, обняти — і через кілька хвилин такого сеансу стають спокійнішими, почуваються окриленими. Дехто каже, що обійми з тваринами позитивніше впливають на людей, ніж заняття йогою і дихальні вправи.

Весь секрет “коровотерапії” криється в особливостях організму тварин: у рогатої годувальниці сповільнений серцевий ритм. Обнявши корову, людина із підвищеним серцебиттям поступово приходить у норму, її “двигун”, який до того “ішов у рознос”, втихомирюється, починає працювати як годинник…

Процедура зняття стресів на молочній фермі доволі дорога: година обіймів з коровами обійдеться гостям у 75 доларів. Ті, хто цінує своє здоров’я (відомо, що американці його пильнують), грошей на екзотичне лікування не шкодують. Щоб потрапити на “прийом” до незвичних лікарів, треба заздалегідь записатися. Щоправда, господарі стараються своїх корів не втомлювати: дозволяють їм приймати на день не більше двох людей.

Оздоровчі сеанси Сюзанна почали практикувати дев’ять років тому. Спочатку лікували людей обіймами собак і котів. Потім вирішили оздоровлювати відвідувачів з допомогою енергії своїх коней Крикета, Ноа, Джексона, Стетсона, Сюзі, Міссі. Зрештою, настала черга корів заряджати енергією відвідувачів.

А ви не пригадуєте, як самі у дитинстві любили проводити час на пасовищі чи у домашньому хліві — коли корова зігрівала вас своїм теплим боком, диханням. І коли намагалася поцілувати шорстким язиком?..

Схожі новини