Передплата 2024 «Добрий господар»

Щоб наблизити перемогу України, львівська школярка організувала благодійний майстер-клас зі східних танців

15-річна Тетяна Чемна - чемпіонка України та світу з Belly dance

У Львові відбувся благодійний майстер-клас зі східних танців, де збирали гроші на ЗСУ. Навчання жінок і дівчат різного віку мистецтву витончених східних танців організувала 15-річна львівська школярка Тетяна Чемна, яка навчається у ліцеї міжнародних відносин імені Василя Стуса.

Дівчина має неабиякий досвід східних танців. У 2010 році спробувала свої сили на міжнародному чемпіонаті у Єгипті, де отримала перемогу і титул чемпіонки світу з Belly dance.

… На благодійний майстер-клас прийшли два десятки жінок. При вході стояла скринька, де кожен охочий донатив на ЗСУ. Тетяна розповіла «ВЗ», що дуже хоче наблизити перемогу України і щиро вболіває за ЗСУ, тому усі гроші скине через онлайн банківську систему на потреби фронтовикам.

«Давня українська приказка «Моя хата з краю - нічого не знаю» - це не про мене, - розповідає чемпіонка світу зі східних танців. - Війна стосується кожного і перемога залежить від всіх нас. Тому ми з 24 лютого намагаємось допомагати нашими захисникам, запрошуємо спортивних львів’ян доєднуватись до наших благодійних ініціатив. Ми проводили благодійні марафони стрункості та благодійні тренування. А тепер черга за східними танцями. Східні танці - це більше, ніж просто захоплення для мене. Я потрапила на перше тренування у 9-річному віці. З того часу танцюю, вдосконалюю свою майстерність, беру участь у міжнародних змаганнях, ділюсь своїми знаннями з меншими дівчатками, яких вже сама треную понад три роки».

Тетяна Чемна каже, що східні танці - дещо екзотичний вид фізичної активності, але багато жінок зацікавилися благодійним майстер-класом.

«І це чудово, бо разом ми зможемо не лише бути в гарній формі, розвинути свою жіночність та самопочуття, а й доєднатись до підтримки захисників, завдяки яким ми живемо, працюємо, дбаємо про себе», - наголосила юний коуч зі східних танців.

Одна з цілей благодійного майстер-класу, каже Тетяна Чемна, покращити моральний стан жінок, яких виснажила війни та новини з фронту.

Фото автора
Фото автора

Зауважила, що уже в перші хвилини танців в учасниць з’явився неабиякий блиск в очах. Спершу Тетяна дала легку розминку, а згодом кожен спробував рухи, як красуні з фільмів східних країн. Усім учасницям легко давалися рухи цих екзотичних танців. А Тетяна уже думає над новим благодійним танцювальним проєктом, щоб змусити львів’янок усміхнутися і допомогти фронтовикам.

Схожі новини