Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У патріота Вернидуба – патріотичне тату

Один із найбільш іменитих футбольних тренерів України, новопризначений наставник “Кривбаса” Юрій Вернидуб, на своїй правій руці розмістив патріотичне тату

На ньому зображено синьо-жовте знамено, колоски пшениці, кетяги калини і гасло “Слава Україні!”. Малюнок набивали протягом п’яти годин. Рішення глави сім’ї стало несподіванкою для його дружини.

“Росіяни кричать, у кого бачать тату, що це – “нацисти-фашисти”. Мені захотілося побути “нацистом та фашис­том”, – розповів фахівець.

Із початком широкомасштабної російської агресії Юрій Вернидуб покинув тренерський місток тираспольсько­го клубу “Шериф” і пішов служити у ЗСУ. На фронті вико­нував важку фізичну роботу: доставляв снаряди артиле­ристам. “Наше завдання – привезти хлопцям все готове, щоб вони “подарунки” слали нашим ворогам”, – розпові­дав Вернидуб.

На відміну від деяких спортивних зірок, які вважають, що “спорт – внє палітікі”, Юрій Вернидуб віддавна займає чітку громадянську позицію. Не шкодував перчених слі­вець на адресу агресора, а російського правителя не раз посилав на три букви... Дісталося від Вернидуба і колиш­ньому гендиректору луганської “Зорі” Рафаїлову, який підтримує окупантів.

Натільний малюнок патріотичного змісту має і голкіпер київського “Динамо” Денис Бойко. На нозі у нього – чер­воно-чорний тризуб і фрагмент вишивки.