Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Телефоную побратимам на фронт, щоб взяли мене захищати Україну. Хоча я без ніг, буду ганяти на колясці”

На благодійному мистецькому аукціоні збирали гроші на протези для фронтовика Михайла Варварича

У Львові відбувся благодійний мистецький аукціон, де збирали кошти для військового ЗСУ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Михайла Варварича. Хлопець родом із Щирця Львівської області залишився без ніг, але планує повернутися у лави захисників України. 29 травня 2022 року під час бойового завдання у одній із найгарячіших точок Луганської області Михайло підірвався на міні. Внаслідок травми довелося ампутувати ноги вище колін…

Сьогодні Михайло знаходиться на дороговартісному лікуванні, йому збирають гроші на протези (4 мільйони гривень). Благодійний мистецький аукціон організував фонд Ukraine4you.

“Маю чітку ціль - жити повноцінним життям і далі гідно служити Україні, боронити рідну землю від ворога, - сказав Михайло під час мистецького аукціону по відеозв’язку. - Щодня телефоную побратимам на фронт, щоб взяли з собою захищати Україну. Хоча я без ніг, але буду ганяти на колясці. Чимось можу бути корисним. На фронт я пішов у 2016 році. Якось прогулювався з другом по Харкову, почув у парку розмову двох військових: “Вони тут розважаються, а ми помираємо на передовій”. Ці слова мене так вразили, що вирішив піти до лав ЗСУ, аби боронити землю від рашистів. На фронті я втратив обидві ноги, але не втратив силу духу”.

Свої лоти на благодійний аукціон (фотокартини, картини, екоторбинки та екокосметички ручної роботи) виставили митці-волонтери: Орест Заяць - історик, перекладач, приватний підприємець, Юрій Гудима - історик, музейник, фотограф-аматор, Вікторія Терещенко - модельєр одягу, художниця, Олеся Конопацька - дизайнер одягу.

Юрій Гудима (фотографує пейзажі Львівщини) сказав під час торгів, що радо віддав свої твори, аби допомогти Михайлу Варваричу швидко стати на ноги. Митець вважає, що кожен на фронті та у тилу має наближати перемогу України.

Стартова вартість усіх фотокартин — 350 гривень. Перший лот - картина Юрія Гудими “Соняхи” продана на аукціоні за 1200 гривень. Її придбав львівський підприємець, щоб був гарний почин.

Також митець виставив на продаж картину “Глибока природа”, яку присвятив пам’яті всесвітньо відомому оперному співаку Василю Сліпаку. Цю фотокартину продано за 1600 гривень.

Орест Заяць запропонував “Захід сонця”, роботу продано за 1500 гривень. Вікторія Терещенко запропонувала не сезонний пейзаж “Зимова прохолода”, лот купили за 450 гривень.

Олеся Конопацька презентувала екоторбинки та косметички ручної роботи з патріотичним принтом: квітами у поєднанні з синьо-жовтим стягом, псом Патроном. Стартова ціна цих речей — 500 гривень, під час аукціону за них вторгували 1600-2500 грн.

Сюрприз вечора — презент для найактивнішого учасника торгів. Йому подарували картину зі справжніми марками “Рускій корабль іди на...”.

Завдяки мистецькому аукціону вдалося зібрати воїну Михайлу 72,6 тисяч гривень.

Схожі новини