Передплата 2024 ВЗ

Кіт-переселенець хоче обняти весь світ

Цього висловухого кота-британця звати Астік

Ще чотири з лишком місяці тому він жив у багатоповерхівці в Гостомелі. Війна змінила дислокацію господаря, як і його власну. Нині вони мешкають на Галичині. Про недавні страхи обидва забули…

На новому місці Астік має окрему кімнату, власний лоток-“їдальню”, окремий туалет. І повну свободу дій. Спить, де йому заманеться: на ліжку разом зі своїм хазяїном, на килимку, на холодильнику. Але найбільше подобається куняти на підвіконні серед вазонів— звідти видно багатоманітний світ, якого цей коцур досі не бачив. Через шибку спостерігає, як несуть службову вахту собаки, як бешкетують домашні коти, як полюють за гусеницями невтомні горихвістки і як дають свої концерти такі ж працьовиті синички. Благодать!

Час від часу Астік розширює свої володіння. Якось почимчикував у сусідню кімнату і взявся прочиняти двері у шафі. Напевно, серед купи речей на поличках хотів створити собі “запасний аеродром”. А ще подобається йому розлягатися на кришці старого телеприймача “Електрон”. Вона нагрівається до сонця, а коли кіт розслаблено влягається на неї, то почувається немовби у спа-салоні. А може, у такий спосіб він хоче обняти весь світ, який показують по телевізору?

Схожі новини