Передплата 2024 «Добрий господар»

Третьокласниця з Ременова напекла благодійних пряників майже на 6 тисяч гривень

Виручені кошти передали на закупівлю амуніції для українських воїнів 

Для третьокласниці зі села Ременова на Львівщині Діани Василюк цей навчальний рік, який у неї закінчиться 17 червня, буде особливо пам’ятним. Вона стала юною волонтеркою: разом з мамою виготовляла і продавала для потреб фронту «Обереги миру» і власноруч спечене «патріотичне» печиво. Для Збройних сил України дівчинка зібрала 5700 гривень!

Послухайте, як пояснила свій вчинок ця маленька україночка.

«… Я народилася у той день, коли розпочалась Революція Гідності… Я не хочу ховатись у підвалах і щоразу боятися звуку сирен! Хочу жити у вільній та мирній країні!

Я ще дитина, тому не можу боротись проти ворога. Але я можу допомогти у цій боротьбі нашим воїнам, нашим героям, нашим захисникам!

З маминою допомогою зробила «Обереги миру». Усі виручені з їх розповсюдження кошти перерахую на підтримку армії. Прошу долучитися до моєї ініціативи і разом наблизити нашу перемогу».

- Спершу ми зробили «обереги» з фетру, - розповідає Інна, мати Діани. - А потім доця запропонувала для збору коштів воїнам напекти ще пряників. У мене є на Youtube є власний кулінарний канал, де викладаю свої рецепти. Серед іншого дуже подобаються мені пряники - вони довго залишаються м’якими і дуже ароматними. Часто їх печу разом з своїми дітками. Саме цей рецепт ми взяли за основу. А синьо-жовту оздобу підказав теперішній час…

Про свою благодійну ініціативу Діанка повідомила у соцмережах. І на неї швидко відгукнулися. «Обереги миру» і пряники у синьо-жовтих барвах (ціни не виставляли, кожен платив, скільки вважав за потрібне) купували родичі, близькі, знайомі, друзі, однокласники дівчинки, педагоги, односельці. Було і багато незнайомих, але дуже щирих людей, які переховували кошти на банківську картку. Вдалося зібрати 5 700 гривень. Всі ці кошти передали старості села Ременова Андрієві Гордієнку – їх використали на закупівлю амуніції для воїнів ЗСУ.

А ще через народного депутата України Софію Федину обереги і ящик «патріотичних» пряників від Діани разом із малюнками ременівських дітей надіслали воїнам 59-ої бригади. Воїни щиро дякували за смаколики, за обереги і за піднесений настрій, який їм створила дитяча творчість.

Воїни 59-ої бригади дякують ременівським дітям за їхні гарні малюнки і смачне печиво.   
Воїни 59-ої бригади дякують ременівським дітям за їхні гарні малюнки і смачне печиво.   

Нині Діанка разом з мамою плетуть маскувальні сітки для шоломів українських воїнів.

У родині Василюків всі патріоти. Навіть найменший – 4-річний синочок Устим. Він любить ходити у вишиванці і наспівує повстанські пісні. Особливо добре звучать у його виконанні «Батько наш Бандера» і «Лента за лентою…».

Схожі новини