Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Потерпала від голоду, але півня на бульйон не віддала...

Пенсіонерка з Маріуполя вивезла з-під обстрілів найцінніший скарб – свого «кукурікала»

Людяність особливо проявляється у драматичні моменти життя. У такі, для прикладу, з якими стикаються нині мільйони українців. Це підтверджує неординарний вчинок літньої жінки з-під заблокованого ворогом Маріуполя.

Як і тисячі краян з багатостраждального міста на березі Азовського моря, ця пані не один тиждень провела у бомбосховищах. З власного досвіду знає, що таке палаючі будівлі, руїни. У підземеллях не раз здригалася від свис­ту мін і снарядів. Під час поневірянь з цією жінкою завжди був її улюбленець – великий чорний півень породи Брама темна. Жителька Маріуполя у свою “тривожну валізу” не взяла багатьох важливих ре­чей – а про нього забути не могла. Траплялося, не було що їсти самій, а “кукурікала” знаходила чим нагодувати. Можливо, дехто із голодних біженців виношував ідеї віддати півня на бульйон, проте власниця цього красеня такі думки проганяла. “Як я могла покинути друга на війні?” – щоразу відпо­відає блокадниця, коли її запитують, навіщо взяла зі собою цього птаха...

Недавно жінці пощастило евакуюватися. У не­величкому багажі був і її півень. З ним перетнула західний кордон України і перебралася до Поль­щі. Наші великодушні сусіди були вражені пове­дінкою української пенсіонерки. Історію її поне­вірянь розповіло польське видання Fakt. Серед відгуків на цю публікацію ми прочитали такі ряд­ки одного із респондентів: “Дорога бабусю! Дя­кую тобі за чудовий приклад любові, вірності та сили... Завжди кажуть, що про націю можна суди­ти по тому, як її представники ставляться до сво­їх тварин. Українці – дивовижні! Як любитель тва­рин, я всім серцем їх шаную...”

Бабуся із блокадного Маріуполя та врятований нею півень стали популярним мемом. Інформація про них з’явилася на сайті МЗС України. Худож­ники намалювали багато веселих картинок. Бага­то хто пропонує завести для когута сторінку в Ін­стаграмі.

Читайте також: Фауна, врятована від ворожих снарядів

Схожі новини