Передплата 2024 ВЗ

«Христове Воскресіння – перемога над дияволом»

Із усіх великих празників церковного року найрадісніший – Великдень

Чому свято вважають найважливішим? Бо у цей Великий день на землі запанувала радість з приводу перемоги Божого Сина над смертю. І великодній привіт “Христос Воскрес” перший раз злетів з уст ангела до жінок-мироносиць при Господньому гробі.

Цього року святкува­тимемо це радісне свято у той час, коли йде війна. Про це журналістка ”ВЗ” запитала у настоятеля Гарнізонного храму Та­раса Михальчука.

Та­рас Михальчук
Та­рас Михальчук

– 24 квітня, коли християни східного об­ряду святкуватимуть Пасху, мине два місяці, як росія напала на Укра­їну. Сум і жаль, горе і сльози у нашій країні... Отче Тарасе, яким цього року бачите святкування Великодня?

– Христове Воскресін­ня – перемога не лише над злом, а й над гріхом та ди­яволом. Тому це свято усім християнам має принести надію на перемогу. Осо­бисто я молю Бога і прошу, щоб саме до цього часу за­кінчилася війна, – нашою перемогою. Христос сильніший, ніж диявол, Він ди­явола знищив своїм во­скресінням. І тому це свято дуже особливе для нас, щоб ми у жодному випад­ку не опустили рук. А ще у цей день важливо донести свою молитву в особливий спосіб – за усіх захисників нашої неньки України. Плануємо звершити молитву і на могилах наших захисни­ків, які вже у Вічності.

Воскресіння Христо­ве, поза усіма тими страж­даннями і болем, які пере­живаємо, – це свято, яке несе у кожне серце вели­ку надію і реальність того, що диявол є переможе­ний. І перемога нашої кра­їни над окупантом є безза­перечною.

Читайте також: Берегині-писанки й янголята-дітки з Маріуполя, Бучі…

Схожі новини