Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Якщо підвал та умови є, то садочок працює»

З 23 лютого дитячі садочки Львівщини відновлюють роботу. Але не у Львові. Одна з причин, чому львівські дошкільнята будуть навчатися онлайн, - у приміщеннях поселені біженці

Департамент освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації ухвалив рішення про відновлення роботи дитячих садочків - з 23 лютого.

Як повідомив для «ВЗ» керівник департаменту Олег Паска, рішення ухвалено на основі запитів батьків. У садочках, де буде безпечно, діти підуть вчитися, де ні - інша форма навчання.

Освітній процес у садочках можливий буде в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно.

Як сказав у коментарі «ВЗ» Олег Паска, ключова вимога щодо відновлення очного навчання у садочках - безпека для дітей і наявність підвалу, укриття. Щоб у разі сигналу повітряної тривоги вихователі оперативно спустилися з дітьми в укриття. Підвал має бути чистим.

«Якщо підвал та умови є, то садочок працює. Якщо ні, то передбачено онлайн навчання у садочках», - наголосив Олег Паска.

З 894 дошкільних закладів Львівської області 37 навчаються очно (станом на 23 березня), 117 - змішана форма навчання.

За його словами, у Львові ситуація з садочками інша, бо там заселилися переселенці, яких зараз нікуди відселити. Тому львівські дошкільнята будуть наразі сидіти вдома або вчитися дистанційно.

«У Львові садки свою роботу ще не відновлюватимуть. Велика кількість дошкільних закладів зараз використовуються як локації, де проживають внутрішньо переміщені люди, тому навіть з огляду на це, роботу садків складно відновити», – зазначили в управлінні освіти Львівської міської ради.

Тож садочки працюватимуть в онлайн режимі. З 14 березня для дітей віком від 3 до 6 років доступна платформа із відеозаняттями дитячий онлайн-садок НУМО. Проєкт створили Міністерство освіти і науки спільно з ЮНІСЕФ, щоб зайняти дітей пізнавальними та розвивальними активностями. Відеоматеріали доступні на YouTube-каналах МОН.

Читайте також: Вступних іспитів цьогоріч не буде, - Шкарлет

Схожі новини