Передплата 2024 «Добра кухня»

Виготовила ляльку за образом Блаженнійшого Святослава

Іграшки Олени Вербець дивовижно пахнуть, бо «скупані» у каві з корицею

У колекції майстрині безліч оригінальних хлопчиків і дівчаток, лісових та казкових звірят, фантастичних істот і цілковито вигаданих персонажів. А нещодавно створила релігійні образи!

Пані Олена є парафіянкою собору Святого Ми­колая Чудотворця (УГКЦ) у Рівному. Днями ви­повнилося 25 років з часу створення пара­фії. Привітати паству зі срібним ювілеєм та освятити оновлений іконостас приїхав очільник Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. Пред­стоятель очолив святкову літургію. А дарунком від па­рафіян після її закінчення стала… лялечка, створена за його образом. Її виготовила пані Олена.

А це предстоятель УГКЦ Блаженнійший Святослав Шевчук.
А це предстоятель УГКЦ Блаженнійший Святослав Шевчук.

– Це була ідея нашого священника, отця Євгенія Остапенка. Запропонував створити для нього ля­лечку з образом святого Миколая. Дав благословен­ня – і я взялася до роботи. Коли лялька була гото­ва, з’явилася думка зробити ще й портретну лялечку Святослава. Працювала над образом тиждень. Не лише риси обличчя треба було промалювати, а й від­повідну тканину для одягу підібрати та все пошити, – розповідає майстриня.

Читайте також: «Усі мої роботи – як рідні діти. То хіба можу їх продати?»

Схожі новини