Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лисові «зремонтували» ногу

Операція коштувала 12 тисяч гривень. За один лише металевий стержень довелося викласти 6 тисяч

В одному із попередніх номерів «Живого куточка» ми розповідали про унікальну акцію львівських природоохоронців: вони взялися за порятунок покаліченого лиса, якого неподалік Винників збила машина. І ось свіжа новина: лиса (волонтери назвали його Стівом) успішно прооперовано, він одужує і незабаром може стати на всі чотири лапи!

Деталі цієї небуденної істо­рії «Високому Замку» роз­повів керівник Домівки Врятованих Тварин Орест За­липський:

— Цього лиса підібрали на узбіччі небайдужі люди — у тва­ринки виявилася зламаною за­дня нога. Швидше за все, він перебігав дорогу і зіткнувся з автомобілем… На наше прохан­ня прооперували Стіва у клініці Академії ветеринарної медици­ни і біотехнологій ім. С. Гжиць­кого. Вставили у його зламану ногу спеціальну металеву спи­цю. Зараз Стів відбуває курс ан­тибіотикової терапії. Добре їсть, п’є воду. І прекрасно контактує з нами — за весь період нашо­го знайомства жодного разу ні­кого не цапнув зубами! Слухня­ний пацієнт!

Оперував Стіва ветеринар­ний лікар Олег Островський. Зоозахисники відзначають його високий професіоналізм, відда­ність своїй роботі. Попередньо очікувалося, що для операції знадобиться 8−10 тисяч гри­вень. Але стрибок цін вплинув і на ветеринарну галузь: послуги з надання допомоги лисові обі­йшлися у 12 тисяч гривень. Ска­жімо, за металевий стержень, який раніше коштував 4,4 тис. грн, треба було заплатити уже 6 тисяч. Подорожчання зачепило і рентген-знімки, препарати. За­вдяки коштам Домівки і пожерт­вам добродійників всі ці витра­ти вдалося покрити. Стів тепер у безпеці.

Читайте також: Школу мужніння лісові тхорики проходять у Львові

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень