Передплата 2024 «Добрий господар»

У хаті ростуть гриби і стрибають зайці

Ляльки із запахом кави та кориці

Хтось мріє про вдале тихе полювання на природі, а майстриня з Рівного Олена Вербецьмає справжню лісову поляну у своїй… квартирі. Там «ростуть» дивовижні гриби й «бігають» казкові звірі. Усе створено власними руками та фантазією.

Пані Олена закінчи­ла Рівненський інститут мистецтв, але до ство­рення ляльок прийшла піс­ля народження другої донечки Влади. Тоді задумалася, що ма­газинна іграшка — не завжди якісна й може зашкодити мале­чі. І почала виготовляти свої — з натуральних матеріалів.

Її роботи є у приватних ко­лекціях у різних куточках світу. Кожна має свій неповторний стиль, характер і… запах. Бо, перш ніж іграшка їде до свого власника, вона «купається» у каві з корицею та запікається у духовці. А ще усередині мо­жуть бути сінце та лугові тра­ви. Справжня ароматерапія!

— Я працюю у техніці «ґрун­тований текстиль», — розпові­дає Олена Вербець. — Коли тка­нина просочується спеціальним розчином і стає цупкою, по ній можна малювати. Роблю «зіста­рювання» — малюю художні трі­щинки на обличчях.

Іграшки «ростуть» разом із десятирічною Владою. Щора­зу народжуються нові образи та герої. У роботі допомагає чоло­вік Володимир. Для них пошит­тя ляльок давно сімейна справа.

Новинка сезону — лісові гри­бочки.

— На жаль, на тихе полюван­ня майже не залишається часу, — зізнається пані Олена. — Усі походи по гриби — у моїй уяві. Фантазія малює — руки творять.

Хтось замовляє ляльку для дитини, хтось для інтер’єру — для дому чи офісу. У кожної роботи — своє дизайнерське вбрання та особливе обличчя. Навіть у грибочків, ягід та фрук­тів вималювано неповторний погляд та усмішку.

Читайте також: «Тільки за цю осінь я зробила і розіслала понад 500 штук рукавичок»

Схожі новини