Передплата 2024 «Добрий господар»

Березень завершуватиметься бурхливо

Не вельми райдужними прогнозами щодо геомагнітної ситуації до кінця поточного місяця обдаровують нас астрофізики

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, в цей час на нас чекає ще два доволі відчутні геомагнітні збурення.

Перше — розпочалось 18 берез­ня і триватиме до 21 числа. До того ж у його перші два дні геомагнітна активність досягатиме навіть рів­ня магнітної бурі найнижчої кате­горії G 1 (5 балів). У решту ж днів цієї хвилі вона, залишаючись усе ж доволі високою, знизиться до 4 балів. 22 і 23 березня бурі будуть турбувати лише осіб із дуже підви­щеною чутливістю до геомагнітних змін в атмосфері Землі, оскільки не сягатимуть більше 3 балів.

Жодних турбот атмосфера не обіцяє нам із 24 по 27 березня. А ось 28 числа розпочнеться друге збурення. Саме цього дня вче­ні обіцяють новий чотириденний спалах. І перший його день має бути найважчим, оскільки геомаг­нітна активність сягатиме 5 балів — рівня бурі категорії G 1. 29 і 20 березня ця активність знизиться до 4 балів, а 30 — до 3-х.

У період магнітних бур медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршенню самопочуття. Вони рекоменду­ють: відмовитися від фізичних навантажень, але регулярно ро­бити зарядку; уникати стресів і не вирішувати складних завдань, оскільки в дні магнітних бур вони просто не під силу мозку; більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанції з оточую­чими людьми, бо пандемія коро­навірусу робить новий наступ і в країні діє карантин; збалансувати меню і пити багато води (з раці­ону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав’яний чай); нормалізувати нічний сон (спати рекомендуєть­ся не менше семи годин на добу); вранці приймати контрастний душ, який допоможе прокину­тися і зарядитися бадьорістю на цілий день.

Тож будьте обережні і стримані у своїх бажаннях, ведіть здоровий спосіб життя, а кому призначили лікарі, майте під руками необхідні ліки.