Передплата 2024 «Добра кухня»

Кохання, інтриги й розкіш «Династії»

Культовому телесеріалу виповнилося 40 років

У лютому 1981 року відбулася прем’єра величного й гламурного телешоу про сім’ю нафтового магната Керрінгтона. Американський серіал, який збирав цілі родини перед телевізором, ішов цілих вісім років. «Династію» (спочатку цю «мильну оперу» хотіли назвати «Нафта») п’ять років поспіль номінували на «Золотий глобус», але картина отримала омріяну нагороду лише раз — 1984 року.

У центрі сюжету — життя чле­нів сім’ї Керрінгтона, а також про­тистояння найбільших нафтових компаній штату — «Денвер-Керрінгтон» і «Колбі-Ко». Поряд із суперництвом та інтригами розгортається захоплива іс­торія кохання глави сім’ї Керрінгтона, якого зіграв Джон Форсайт, і його секре­тарки — роль зіграла Лінда Еванс.

Вийшло дев’ять сезонів, і серіал запам’ятався глядачам як одна з най­кращих «мильних опер». Завдяки шале­ному успіху серіалу його творці змогли відкрити лінію різноманітної модної про­дукції. В українських глядачів були свої «любимчики» в серіалі, однак, мабуть, найбільше ми любили стервозну Алек­сіс, роль якої зіграла зірка кінематогра­фа Джоан Коллінз. Як за ці 40 років змі­нилися актори і як склалися їхні долі?

Лінда Еванс у ролі Кристал Керрінгтон

Володарка «Золото­го глобуса» Лінда Еванс зіграла дружину Блейка — Кристал Керрінгтон, і знялася в 204 епізодах серіалу. В останньому сезоні актриса покинула проєкт, з’явившись лише в шести епізодах.

На відміну від своїх ко­лег, після завершення ро­боти над проєктом Лінда Еванс вела більш спокій­не життя. Зіграла кілька другорядних ролей у кіно, а потім відкрила б’юті-бізнес. Актриса заснува­ла невелику мережу фіт­нес-центрів і знялася в серії рекламних роликів про косметичні маски.

Ще за кілька міся­ців актриса закінчила кар’єру, і про неї мало що було чути аж до 2017 року. Тоді в мережу про­сочився запис із відео­реєстратора, коли Лін­ду зупинили за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Актриса зізна­лася, що їй було сором­но, але скандал допоміг їй повернутися до ак­торської діяльності. Торік вона зіграла в німецькій мелодрамі, а цього року з’явиться у фільмі «Лебе­дина пісня».

Гордон Томсон у ролі Адама Керрінгтона

Ревнивий, егоїстич­ний, з жахливим ха­рактером старший син Блейка і Алексіс — Адам Керрінгтон, якого дуже органічно зіграв канад­ський актор Гордон Том­сон.

Відразу після «Ди­настії» Гордон розпочав роботу в інших проєк­тах — зіграв другоряд­ну роль у детективному серіалі «Вона написа­ла вбивство», потім зні­мався в «Санта-Бар­барі», «Рятувальниках Малібу», «Беверлі-Гіллз, 90 210» і навіть з’явився в оскароносному фільмі «Маленька міс Щастя».

2017 року Гордон Том­сон виявився в центрі ува­ги ЗМІ, коли заявив, що він гей, а також бурхливо ви­словив своє невдоволен­ня римейком «Династії».

Гізер Локлір у ролі Семмі Джо Дін Керрінгтон

Ексцентрична актри­са Гізер Локлір з’явилася в «Династії» у другому се­зоні й зіграла не менш ексцентричну Семмі Джо Керрінгтон. За сюжетом юна Семмі приїздить до своєї тітки Кристал, яка нещодавно вийшла за­між за нафтового магна­та Блейка Керрінгтона. Семмі починає крутити роман з його сином.

Паралельно з учас­тю в «Династії» Гізер Ло­клір знімалася в іншому проєкті — поліцейському серіалі «Ті Джей Хукер». А вже на початку 90-х Гі­зер отримала найуспіш­нішу у своїй кар’єрі роль — Аманди Вудворд в «Ра­йоні Мелроуз», за яку чо­тири рази була номіно­вана на премію «Золотий глобус». Потім Гізер зні­малася в «Спін-Сіті», після чого кар’єра актриси піш­ла на спад, а її ім’я в заго­ловках видань з’являлося лише в контексті трагіч­них подій і скандалів.

Актриса лікувалася в психіатричній клініці, була заарештована за во­діння у нетверезому ста­ні, а в 2017 році потрапи­ла в аварію. Того ж року актрису заарештовува­ли за напад на бойфрен­да. Особисте життя Гізер також було насиченим — вона зустрічалася з То­мом Крузом, була дружи­ною барабанщика групи Mötley Crüe Томмі Лі, а згодом вийшла заміж за гітариста з групи Bon Jovi Річі Самбору, зустрічала­ся з актором Джеком Ваг­нером.

Джон Форсайт у ролі Блейка Керрінгтона

Виконавець ролі на­фтового магната Блейка Керрінгтона Джон Фор­сайт став єдиним акто­ром, який зіграв у всіх 220 епізодах «Династії».

На момент вихо­ду останнього сезону в 1989 році Джону Фор­сайту був 71 рік. Він міг уже піти на пенсію, адже ще до «Династії» у нього була чимала фільмогра­фія, включно з голосом невидимого мільйонера в «Ангелах Чарлі», ролями в ситкомі «Самотній бать­ко», а також у фільмах Хіч­кока і Річарда Брукса. Однак актор продовжив зніматися і з’явився на екранах у фільмах «Про­тилежності притягують­ся» (1990) і «Дух чемпіо­на» (1991).

Щодо особистого жит­тя, то після закінчен­ня зйомок серіалу у пре­сі заговорили про роман Форсайта з виконавицею ролі його екранної дру­жини Ліндою Еванс. Але до створення сім’ї справа не дійшла.

Джоан Коллінз у ролі Алексіс Керрінгтон-Колбі

Для Джоан Коллінз роль Алексіс Керрінгтон-Колбі, гламурної світської левиці й головної антаго­ністки в серіалі, стала од­нією з найяскравіших у кар’єрі. За цю роль Джо­ан Коллінз отримала «Зо­лотий глобус», знявшись у восьми сезонах серіалу.

Після завершення про­єкту актриса зосереди­лася на тому, що любить. Вона написала 13 книг, продовжила з’являтися на телебаченні в таких се­ріалах, як «Розанна», «До­роговказне світло». Також Джоан зіграла у фільмах «Флінстоуни у Ві-Рок-Вегасі», «Енні: Королів­ська пригода». Нещодавно вона знялася в «Американ­ській історії жаху», а в 2019 році грала в серіалі «Га­ваї 5.0». Актрисі минуло 87 років, але вона у чудо­вій формі і продовжує зні­матися.

На момент закінчення серіалу «Династія» Джоан Коллінз уже чотири рази виходила заміж, але в 2002 році зустріла свого супут­ника життя — Персі Гібсо­на, з яким разом досі.

Памела Беллвуд у ролі Клаудії Блейсдел-Керрінгтон

Після того, як трагіч­но відома героїня Паме­ли Беллвуд Клаудія Блей­сдел-Керрінгтон загинула у вогні в шостому сезо­ні, актриса продовжила кар’єру. Вона з’явилася в численних серіалах і те­лешоу, таких, як «Сутін­кова зона», «Вона напи­сала вбивство», а також у кіно. У 2013 році Памела Беллвуд зіграла в попу­лярному серіалі «Мисли­ти як вбивця», але відто­ді її ім’я рідко згадується у новинах. Річ у тім, що ак­трисі більше подобаєть­ся самотнє, приховане від загалу життя, а не слава.

Схожі новини