Передплата 2024 «Добра кухня»

Взяли під опіку незрячого козлика

Чергова неймовірна (зі щасливим кінцем) історія у волонтерів з Домівки Врятованих Тварин у Львові

До гурту їхніх вихованців у ці дні додався дикий козлик аж з-під Карпат. Трагедія його у тому, що змалку - незрячий…

Ось що про цю «НП» розповів керівник звіринця Орест Залипський:

— У нас новий мешканець, і він не такий, як усі. Можна сказати — особливий. Кілька днів тому до нас написали колеги з Дніпра, з притулку, який переймається порятунком диких тварин і коней. Скинули оголошення про продаж дикого козлика в Івано-Франківську. Було зазначено, що він нічого не бачить. Як з'ясувалося згодом, таким його знайшли ще приблизно шість місяців тому.

І ось ми на місці. Жив бідолаха у собачому вольєрі. Незряча дика тваринка лякається кожного звуку, кожного чужого голосу…

Обережно забираємо його, переміщуємо в автомобіль. А далі — близько трьох годин нелегкої дороги до Львова, у його нову оселю. Викупили ми малого за дві тисячі гривень.

Зараз дикий козлик звикає до нових запахів, звуків, до нової обстановки. Будемо радитися з фахівцями, який саме вольєр спорудити тваринці, щоб жити їй було комфортно".

У Ореста Залипського кореспондент «ВЗ» уточнив стан здоров'я новосела. Виявилося, що у козлика ще й нервовий тик — голова постійно сіпається. Видно, маленьким він зазнав сильних ударів по тілу…

У ці дні козлика ґрунтовно обстежують ветеринари, щоб з'ясувати причину його проблем і виробити тактику лікування. Медики також вирішать, чи можна бодай частково повернути зір тваринці.

Як тільки козлик з Прикарпаття позбудеться болячок і стресів, його можуть підселити до такого ж лісового красеня, який почав квартирувати тут раніше. Є тільки одна заковика: чи вживуться разом два самці?

У Домівці Врятованих Тварин донедавна жили і дві травмовані косулі. Після успішної реабілітації зоозахисники відпустили їх у дику природу.