Передплата 2024 «Добра кухня»

Усім кролям кріль!

На утримання 25-кілограмового рекордсмена щороку витрачають 500 фунтів стерлінгів

Британського кролика Дейва, якого бачите на фото, занесено до Книги рекордів Гіннесса. Через унікальні параметри його вважають найбільшим вуханем на планеті: важить трохи більше ніж 25 кілограмів, а величина його тіла «на розтяжці» — 120 сантиметрів!

Власниця 11-мі­сячного Дейва (живе він у спеці­альному будиночку) — Ліа Вудкок із Вустера. Разом із донечкою годують сво­го іменитого вихованця за спеціальним рецептом: крім «фабричних» гра­нул для кролів, щодня да­ють йому дві морквини, половинку броколі, вели­ку миску звичайної капус­ти, шпинату і кілька яблук. Утримання Дейва обхо­диться на рік у 500 фунтів стерлінгів (в еквіваленті 19 075 грн). І це ще не всі витрати. Свого часу були і великі збитки. Коли Дейв жив разом з усіма, приму­дрився погризти новень­кі меблі і гардини. На їх заміну пішло 1180 фун­тів. Утім, Ліа з донькою не шкодують про великі ви­датки: їхній кролик став знаменитим на весь світ.

А все завдяки генам! Ве­летнем був і батько чемпіо­на — кролик на кличку Да­ріус. Десять років тому з вагою 22 кілограми він став найважчим кролем планети. Син «переплю­нув» батька. Щоправда, за своєї рекордної ваги поки що менший від нього на дев’ять сантиметрів.

Схожі новини