Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ні будинку, ні вулиці такої у Славському не було...»

Через онлайн-оголошення на OLX.ua шахраї здають в оренду неіснуюче житло у Карпатах

Шахраї не сплять і не дрімають. У курортному селищі Славському, що на Львівщині, здають в оренду клієнтам неіснуюче житло. Видурюють чималі кошти… Про це інформують на сторінці Славської селищної ради.

«Зовсім скоро відкриття зимово­го сезону, бронювання на цей період розпочато, активізувались і шахраї. На платформі онлайн-оголошень OLX.ua з’явилося оголошення про оренду неіс­нуючого будинку у Славському за дуже низькою ціною, одразу просять надісла­ти завдаток — 50% від загальної суми, після оплати зникають», — повідомили у cелищній раді.

Людей закликають бути обережни­ми і не спокушатись на низькі ціни та передопла­ту. «Будьте обережні під час пошуку житла, обирай­те перевірені заклади роз­міщення, читайте відгу­ки. „Не ведіться“ на надто низькі ціни. Також зверта­ємось до мешканців Слав­ського, якщо ви помітили шахраїв, повідомте, будь ласка, нам», — йдеться у дописі.

Власниця садиби «Пав­лик» пані Оксана каже, що не раз чула про такі випад­ки. «Торік багатьох людей обдурили. Приїхала ком­панія молодих людей, то мусили спати на Новий рік на вокзалі. Бо ні будинку, ні вулиці такої у Славському не було. Їм таксисти допомагали, але пошуки були марними. Шахраї виставляють в ого­лошеннях фальшиві фотографії буди­ночків і так заманюють клієнтів. Беруть з відпочивальників чималі кошти… Міс­цеві таким не займаються. Їм не вигід­но псувати репутацію Славського. Вони хочуть, аби до них приїжджало якомога більше гостей. Знаю, що поліція так ні­кого і не знайшла».

Крім аферистів, завдає шкоди турис­тичному бізнесу у Карпатах і карантин. Зараз Славське — у помаранчевій зоні. Побоюються, аби селище не перейшло у червону — бо тоді доведеться поверта­ти завдатки, які клієнти уже надсилають за святкування Нового року в Карпатах.

«Вартість оренди у моєму котеджі 400−500 грн з особи, — каже пані Окса­на. — Але ми здаємо житло на Новий рік мінімум на три доби (є у Славському й житло кла­су люкс, яке коштує тисячу грн з особи за ніч. — Авт.). Інакше працюватимемо у збиток. Є такі клієнти, які бояться скидати завдаток. Не можемо піти на поступ­ки: раптом відмовляться їхати, що тоді робитиме­мо? Будинок у гарячий се­зон стоятиме пусткою? Я раджу клієнтам, аби хтось один приїхав, оглянув умо­ви проживання, аби не було якихось непорозу­мінь. Часто буває, що гос­тям розповідають про одні умови, приїжджають, а там зовсім інша картина… До мене їдуть переважно по­стійні клієнти. Знаю, що ті, хто обпікся і потрапив на гачок шахраїв, оминають Славське десятою дорогою».

Заступник селищного голови Слав­ського Володимир Безега пообіцяв жур­налісту «ВЗ» розібратися з цим питан­ням.

Схожі новини