Передплата 2024 ВЗ

Без їжі та сну дві доби йшов стежками повстанців

Стокілометрова подорож по­ліськими лісами розпочалася у селі Смідин Старовижівського району

Василь Печук — відома людина у Шацькому краї Волині. Бізнесмен і депутат селищної ради. А ще екстремал, який любить кинути виклик своєму тілу. Нещодавно загорівся бажанням пройти стежками героїв УПА. І вирушив у дводенний похід — без їжі та сну.

Стокілометрова подорож по­ліськими лісами розпочалася у селі Смідин Старовижівського району. Разом з паном Василем у «За­лізний похід» вирушили й однодумці з різних куточків України: Львова та Киє­ва, тернопільського Кременця та сели­ща Коломак, що на Харківщині, а також з міста Охтирка Сумської області. Ра­зом зібрався 41 учасник, не лише чоло­віки, а й жінки різного віку.

Кожні 8−10 кілометрів екстремали зупинялися на коротку перерву. До­вший перепочинок мали лише на пів­дорозі до озера Світязь, де фінішували. З їжі не вживали нічого, а от води мали вдосталь. Аби підкріпитися, брали зі собою спеціальні безалкогольні цукров­місні напої.

— Під час походу дозволялося зійти з дистанції будь-де й будь-коли, — розпо­вів Василь Печук. — І через 50 кілометрів нас залишилося двадцять двоє. Звіс­но, брати участь у подібних заходах не­підготовленим не можна, адже маршрут виснажливий і потребує хорошої ви­тривалості. Навантаження неймовірне! На останніх кілометрах навіть у бувалих спортсменів підошви ніг буквально «го­ріли». Але похід вдався, і я цьому радий.

Василь Печук часто дивує родину та знайомих своїми перемогами над со­бою. У цьому році, зокрема, здійснив під­йом на діючий вулкан Котопахі. Це друга за висотою вершина у південноамери­канській країні Еквадор. Її висота 5897 метрів над рівнем моря.

Піднімався на засніжену вершину пан Василь у… новорічну ніч. І коли вдо­ма дзвеніли келихи, наповнені шампан­ським, й ми вітали одне одного зі святом, він гордо підіймав блакитно-жовтий стяг із написом «Шацьк» над горами. Василь Печук єдиний з компанії альпіністів дій­шов до самісінької вершини, іншим за­бракло сил.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Схожі новини