Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пошту розвозить… голлівудська «Акула»

Із Риги до Львова й назад

Жителі поліських районів ахнули, помітивши у небі… «Акулу». Пролітає, зокрема, над селищем Ратне двічі на день. Це літак з голлівудського фільму «Нестримні-3»! Як він опинився у небесному просторі України? Це повітряне судно служить на користь нашої держави.

«Усі тут цей літак якщо не бачили, то про нього чули. Існує міф, що він перево­зить білоруські сигарети. Насправді „Аку­ла“ доставляє пошту та інші вантажі за маршрутом Рига-Львів, Львів-Рига», — за­уважив Іван Хворостов у спільноті «Ти­пова Ратнівщина» у Facebook. А взяли на «озброєння» цей оригінальний вид тран­спорту «Нова пошта» та «Укрпошта».

Склали цей неповторний літак у Киє­ві на заводі «Авіант». Свій перший політ здійснив перед новим 1985 роком. За 35 літ встиг попрацювати у СРСР, Болгарії, Австрії, Угорщині та Англії.

А особливу масть з акулячою пащею і черепами борт отримав завдяки зйом­кам у відомому бойовику «Нестримні-3». Фільм вийшов 2014 року. У салоні цього повітряного судна під час зйомок сиділи знамениті актори Сильвестр Сталлоне та Арнольд Шварценеґґер. У фільмі була задіяна ціла плеяда голлівудських зірок: Мел Гібсон, Антоніо Бандерас, Дольф Лундгрен, Гаррісон Форд та інші. Кіноре­жисером стрічки був Стівен Спілберг.

“Акула”, на якій літали Сталлоне й Шварценеґґер, тепер доставляє пошту з Риги (Латвія) до Львова. Фото з відкритих джерел
“Акула”, на якій літали Сталлоне й Шварценеґґер, тепер доставляє пошту з Риги (Латвія) до Львова. Фото з відкритих джерел

Як же крилатий красень опинився над просторами Волині? Цей Ан-26 придба­ла для вантажних перевезень українська транспортна компанія «Елерон», що ба­зується у Рівному. «Акула» була зареє­стрована на неї Державіаслужбою у день святого Миколая — 19 грудня 2018 року. І невдовзі в Україні почали доставку поси­лок протягом дня між віддаленими міс­тами! А згодом завдяки «Акулі» пошта сполучила й закордон — у рамках міжна­родних вантажних перевезень. Зокрема Ригу, звідки до Львова (літак базується у львівському аеропорту) доставляють по­силки аж із Китаю.

Схожі новини