Передплата 2024 «Добрий господар»

Трійню виходжували три місяці

При народженні один хлопчик мав вагу всього 740 грамів, другий – 830, а дівчинка – 820

У Луцьку напередодні Покрови з Волинського обласного перинатального центру виписали трійню. Дітки з’явилися на світ ще у липні. Та через передчасні пологи та надто маленьку вагу змушені були «догодовуватися» під наглядом лікарів.

У цій родині часто народжують­ся двійні, тож до того, що матимуть не одне дитя, а відразу два, моло­ді батьки були готові. Але звістка про три крихітки, зізнаються, добряче шокувала.

— Коли нам на УЗД сказали, що ви­ношую трійню, для нас з чоловіком це був справжній шок, — зізнається Тетяна Комар. — Я навіть пішла на по­вторне обстеження, думала, то якась помилка. Проте лікарі запевнили: під серцем ношу справді трьох малят.

Довелося змінювати свій спосіб життя, адже така вагітність — сер­йозна ноша для мами. Та як не бе­реглася Тетяна, все ж втримати діток у своєму лоні до 9 місяця не змогла. Пологи у неї почалися на 26 тижні вагітності. Районні медики (жінка — із села Привітне Локачин­ського району Волині) ризикувати не стали і викликали спеціалістів з області. Ті допомогли з’явитися на світ маленьким Станіславу, Вла­диславу і Вероніці.

При народженні один хлопчик мав вагу всього 740 грамів, другий — 830, а дівчинка — 820. І відразу почалася боротьба за їхні життя. Не відходив від малечі медперсонал, спеціальні умови забезпечила сучасна апарату­ра, щохвилини поруч була і мама, яка давала крихіткам грудне молочко.

Довгі три місяці чекань дали ре­зультат — додому поїхали малюки з вагою близько 2,5 кілограма кожен. Під час святкової виписки з перина­тального центру щасливий тато три­мав доню, мама — розкішний букет квітів, а бабусі — по внучкові.

Схожі новини