Передплата 2024 «Добрий господар»

Обміняти шпильку на... будинок

Американка запустила у соцмережі незвичний експеримент із ланцюжкового обміну

29-річна Демі Скіпер із Сан-Франциско запустила у соцмережі TikTok незвичний експеримент під назвою «Trade Me Project». Суть його — у ланцюжковому обміні дрібних та незначних речей на більш вартісні, поки не отримаєш бажане, у її випадку — це будинок. Таким чином дівчина шляхом обміну отримала вже ноутбук MacBook, гральну консоль Xbox і навіть машину!

Демі пише в соцмережі, що хотіла відволіктись від поганих новин на карантині і в Ютубі натрапила на історію Кайла Макдональда. У 2005 році він всього за 14 обмінів, з початкового лоту — скріпки, отримав цілий будинок. Надихнувшись цією історією, Демі вирішила, що й вона в силах здійснити такий експеримент.

До цього дівчина ніколи не користувалась соцмережею TikTok. Та вже за тиждень відеозвіту експерименту, її аудиторія зросла до мільйона, а зараз вона налічує близько 4,5 мільйона.

Перший обмін відбувся досить швидко. Демі виклала пост у Facebook, що хоче поміняти шпильку для волосся на що завгодно, але більш вартісне. Їй відписала жінка, яка була готова віддати за цю шпильку сережки. Після цього Демі обміняла ці сережки на чотири бокали, а їх — на пилосос. Протягом двох місяців дівчина провела 15 обмінів, серед яких були: навушники, медіаплеєр, айфон, камера, різні брендовані кросівки і навіть машина. Та не завжди все проходить так як цього хочеться. Мінівен, який вона отримала шляхом обміну на айфон-11, виявився зламаним. Дівчина була за крок до того, щоб здати його на металобрухт. Та все ж таки машину вдалось обміняти на електроскейт за 1500 доларів.

Фото з Instagram
Фото з Instagram

Згодом, після ще трьох обмінів, дівчина отримала машину «Міні Купер». Маленькими, але впевненими кроками дівчина наближалася до своєї мети, тому знову здійснила обмін. За машину вона отримала діамантово-смарагдове намисто, ціна якого була майже 20 тисяч доларів! На відео дівчина не стримувала емоцій, вона була шалено щаслива. Здавалося б, все йшло за планом… Але після візиту до ювеліра, Демі була шокована. Виявляється, справжня ціна намиста була лише 2 тисячі доларів, а обміняв його їй аферист.

Фото з Instagram
Фото з Instagram

Але навіть після такої неприємності дівчина не розчарувалася і продовжила експеримент. Наразі її останній обмін — намисто на велотренажер. Дівчина продовжує ділитися своїми успіхами і закликає своїх прихильників допомогти їй у цьому.

Також Демі поділилась своїми правилами під час обміну. Вона не обмінюється зі своїми друзями, родичами і тими, кого знає — щоб дотриматись чистоти експерименту. Також не використовує гроші під час обміну, лише річ на річ. Американка планує отримати будинок за 2−3 місяці, згодом продати його і вилучені кошти віддати на благодійність.

Схожі новини