Передплата 2024 «Добра кухня»

«За що маю перепрошувати? За те, що так думаю?»

Чиновник міської ради Олег Шмід, який назвав журналісток «козами», не має наміру вибачатися

«Ті дві кози ведуть себе так, ніби кожний їхній репортаж останній і вони назавжди відправляються на Канари. Я не знаю, як вони збираються жити у Львові й дивитися людям у вічі після їхньої тотальної брехні, яку вони виблєюють». Так директор ЛКП «Інститут просторового розвитку», позаштатний радник міського голови з питань транспортної інфраструктури та депутат Львівської міської ради від «Самопомочі» Олег Шмід відреагував на розслідування програми «Теорія правди» на телеканалі НТА.

У сюжеті йшлося про велодоріжку на аварійному мості у Львові.

Образливі висловлювання пан Шмід дозволив собі у соціальній мережі Фейсбук.

«Після того, як міський голова на мої запитання про фінансування партії „Са­мопоміч“ коментує мою зовнішність, зморшки на моєму обличчі, мені зо­всім не дивно, що член команди „Са­мопоміч“, а також чиновник Львівської міської ради, позаштатний радник місь­кого голови називає двох журналістів телеканалу НТА козами», — каже Кате­рина Широкопояс, керівниця проєкту розслідувань на телеканалі.

Скандальний допис чиновника та кандидата у депутати від «Самопомочі» гостро розкритикували у мережі. Полі­тики, громадські діячі та журналісти ви­магають від посадовця вибачень перед журналістами. Його висловлювання за­судили у Національній спілці журналіс­тів України. «Політик повинен відпові­дально ставитися до будь-якої критики, до будь-якої журналістської роботи, ви­знавати, що журналісти виконують сус­пільну місію», — прокоментував Сергій Томіленко, голова Національної спілки журналістів України.

«Високий Замок» зателефонував Олегу Шміду, аби поцікавитися: які ви­сновки той зробив з цієї ситуації і чи збирається вибачатись перед журна­лістками? Виявляється, чиновник не вважає, що когось образив, бо «не го­ворив публічно чи на камеру». «Я їх не ображав публічно. Написав у ко­ментарях, на приватній сторінці мого знайомого. За що маю перепрошувати? За те, що так думаю? Від того не стану думати про них краще. Я думаю дедалі гірше про них», — каже Олег Шмід. І до­дає: «Російські пропагандисти себе теж називають журналістами. Що, про них теж не можна нічого говорити? Що вони паскуди чи ще щось? Ці є такі самі пропагандисти. Це не журналісти», — та­кими словами завершив розмову пан Шмід.

«Посадовцю, депутату й чоловіку мало би стати соромно. А те, що пан Шмід не цькує журналістів на своїй офі­ційній сторінці, а ховається у комента­рях під дописами своїх знайомих, до­зволяє мені сказати: «А ви не лише хам, ви ще й боягуз, пане Олеже!». Так про­коментувала «Високому Замку» слова посадовця журналістка Катерина Ши­рокопояс.

До речі, голова фракції"Самопоміч" у Львівській міські раді про цей скандал дізнався від нас. Юрій Мельник пообі­цяв розібратись і зробити висновки.

Схожі новини