Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Якщо не хочемо, щоб ковід лікували проктологи, мусимо дотримуватись карантину: головний епідеміолог Львівщини

Зараз в деяких лікарнях коронавірус лікують травматологи, ортопеди, нейрохірурги

Про це заявила в проєкті «Балючі теми» Наталія Тімко — головний епідеміолог Львівщини та лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

«Ми живемо в такій ситуації, коли зараз в деяких лікарнях коронавірус лікують травматологи, ортопеди, нейрохірурги, які швиденько опановують інший фах. І чим більше в нас, як ви кажете „давайте захворіємо дружно“, тоді ліжок може всім і знайдеться, але я не думаю, щоб ви хотіли, щоб, наприклад, проктолог лікував пневмонію і коронавірус. Теж людина з вищою освітою. Якщо так буде, що всі опустять руки і скажуть: хай буде Божа воля, то певно так і буде», — каже лікар-інфекціоніст.

Далі в інтерв’ю детально та вичерпно про: коронавірус і чи треба боятися захворіти, чому у хворих на підступний вірус з часом змінились симптоми. Які загрози у тому, що в реанімації інфекційної лікарні лише одне вільне ліжко, як пережити спалах коронавірусу восени…

Автор проекту — Наталія Балюк — головний редактор газети «Високий Замок». Обговорює з гостями гострі теми, про які ви б хотіли дізнатись (але боялись чи соромились запитати). Буде цікаво, відверто, гостро і, місцями, боляче.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень