Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У кінотеатрах – один глядач на 5 «квадратів» і дистанція 1,5 метра

Невдовзі карантинні послаблення можуть торкнутися і культурних закладів Львова, які тривалий час простоювали. Спеціальна комісія Львівської міської ради проінспектувала установи і зробила висновок – працювати можуть. Щоправда, вихід з карантину буде поетапним та з дотриманням заходів безпеки.

Як розповіла для «ВЗ» ди­ректорка департаменту з питань розвитку Львівської міської ради Наталія Бун­да, інституції культури дуже хочуть бачити відвідувачів. «Під час карантину всі готу­валися до послаблень: у те­атрах ставили нові вистави, бібліотеки створювали свої проєкти, всі впорядковува­ли свою діяльність, — каже чиновниця. — За цей час ми повноцінно підготували до відкриття три оновлені біблі­отеки та перший мистецький муніципальний центр. Буде дотримано заходів безпеки. Кожна інституція обладнана дезінфекторами, масками, термометрами… Усюди про­думано часте провітрювання та облаштовано розмітки для дотримання дистанції».

За словами Наталії Бун­ди, заклади, які прово­дять театрально-видовищ­ну та концертну діяльність, а також кіносеанси, підготу­вали глядацькі зали для від­відувачів з урахуванням ви­мог — один глядач на п’ять «квадратів» та дистанція пів­тора метра.

А тим часом…

Спеціальна комісія ЛМР перевірила, чи готові до від­криття дитячі садочки. Пи­тання — на часі: чимало бать­ків, які ходять на роботу, не мають з ким залишити дітей. Управління освіти Львівської міської ради створило сім ро­бочих груп, до складу яких увійшли працівники управлін­ня і відділів освіти та праців­ники дошкільних навчальних закладів. Садочки обіцяють відкрити найближчим часом. Рішення має ухвалити спеці­альна комісія.

«Ми готувалися до відкрит­тя садочків ще від початку червня. Було закуплено усі за­соби індивідуального захисту. Підготували приміщення, роз­ставили належним чином ме­блі, щоб між дітьми був мен­ший контакт. Також придбали дезінфікувальні килимки, за­брали м’які іграшки, високо­ворсні килими, — розповіла „ВЗ“ начальниця управлін­ня освіти Львівської місь­кої ради Зоряна Довганик. — Рекомендуємо педагогіч­ним працівникам більше часу проводити на свіжому повітрі, обмежити час перебування у приміщенні, збільшити час їхнього провітрювання. Буде обов’язкове посилення воло­гого прибирання, дезінфекція абсолютно всіх майданчиків та ігрових споруд».

Тим часом голова Львів­ської ОДА Максим Козиць­кий сказав у коментарі для «ВЗ»: поки ситуація з корона­вірусом в області не стабілізу­ється — доти ніхто не відкрива­тиме садочки. За стандартами МОЗ, принаймні п’ять днів на медичному фронті має бути стабільна ситуація.

Схожі новини