Передплата 2024 «Добра кухня»

На темних плямах — жирна крапка…

Як боротися з поширеними шкірними проблемами у домашніх умовах?

Помітили, що шкіра на ліктях, колінах, під пахвами чи з внутрішнього боку стегон має більш темне забарвлення, ніж на інших частинах тіла? Неестетичного вигляду їй надають відмерлі клітини шкіри. Як правило, втрачають природний пігмент ті ділянки, які піддаються частому тертю. Сезон футболок, коротких спідниць та шортів — не за горами. Ось кілька порад, як гарантовано, а головне — недорого, вирішити цю проблему.

Найчастіше чорні прищики локалізуються на обличчі та спині (хоч, звичайно, можуть з’являтися у будь-якому місці на тілі). Це пов’язано з тим, що на цих ділянках розташовується велика кількість потових залоз.
Найчастіше чорні прищики локалізуються на обличчі та спині (хоч, звичайно, можуть з’являтися у будь-якому місці на тілі). Це пов’язано з тим, що на цих ділянках розташовується велика кількість потових залоз.

Харчова сода — найкра­ща альтернатива магазин­ним пілінговим засобам. «Змі­шайте 1 ст. л. харчової соди з 1 ст. л. молока (до утворен­ня пастоподібної суміші). На­несіть суміш на темні ділян­ки, обережно потріть і змийте водою. Процедуру повто­рюйте щодня, поки не досяг­нете бажаного результату», — радять експерти порталу beauty4everysing.com.

Цибуля і часник — ці овочі ефективно борються з явищем пігментації. Зубчик часнику та цибулю очистіть і дрібно поріжте. Змішайте та нанесіть на шкіру, потріть про­тягом 10 хвилин і змийте во­дою. Далі змішайте гліцерин із соком лайма і трояндовою во­дою (у пропорції 1:1:2). Нане­сіть суміш на місця, де ви при­кладали часник із цибулею.

— Налийте у посудину води, додайте жменю м’яти і доведіть воду до кипіння. За­лиште кипіти на невеликому вогні, після чого додайте сік половини лимона. Вимкніть газ і залиште суміш охолону­ти. Змочіть у ній бавовняний диск і прикладіть до проблем­них місць. Залиште на 10−15 хвилин, після чого змийте те­плою водою.

— Змішайте однакову кіль­кість оливкової олії та цукру. Протягом 10 хвилин ретельно потріть уражені місця. Зми­вайте, доки цукор повністю не розчиниться.

До свіжого лимонного соку додайте столову ложку меду. Нанесіть суміш на про­блемні ділянки і залиште на 25 хвилин, після чого змийте во­дою кімнатної температури.

Картоплину поріжте на дрібні шматочки і висипте у ємкість. Додайте йогурт і пе­ремішайте до пастоподібно­го стану. Прикладіть до шкіри і залиште щонайменше на 15 хвилин. Змийте водою кімнат­ної температури.

Чорні цятки також ство­рюють багато незручностей — неважливо, з’являються лише час від часу чи «прикрашають» шкіру постійно. Існують спеці­альні смужки для очищення пор, однак результат не за­вжди буває таким, як нам би хотілося.

Що є причиною появи чорних цяток?

— забиті пори та потові за­лози;

— гормональні коливання;

— незбалансоване харчу­вання;

— надмірне продукування шкірного сала.

Як їх позбутися?

Передусім необхідно вми­ватися (і не тільки зранку, а й після повернення з вулиці та обов’язково перед сном), за­галом дбати про гігієну тіла, а також їсти здорову їжу.

Можна самостійно приго­тувати простий натуральний засіб, який допоможе швидко та ефективно позбутися на­бридливих чорних цяток.

Розріжте лимон навпіл. На одну з половинок (її можна перед використанням злегка вичавити) накапайте три кра­плі меду та ретельно протріть нею шкіру обличчя, звертаю­чи особливу увагу на такі ді­лянки як ніс, підборіддя, чоло і губи. Потримайте 5−7 хвилин і змийте холодною водою, щоб закрити пори.

Фото Pinterest

Схожі новини