Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія оскаржила юрисдикцію суду ООН за позовом України

  • 28.09.2018, 10:57
  • 1 096

Росія оскаржила юрисдикцію Міжнародного суду ООН за позовом України, який стосується порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«12 вересня 2018 року Російська Федерація передала на розгляд МС ООН свої попередні зауваження, що стосуються відсутності у суду юрисдикції для розгляду справи», — заявили в міністерстві.

Згідно з наказом суду, в України є час до 14 січня 2019 роки для подачі письмової позиції з приводу цих зауважень, після чого відбудуться усні слухання.

В українському МЗС упевнені, що зауваження Росії будуть відхилені.

«Позиція України у справі проти Російської Федерації … є переконливою і підкріпленою відповідними доказами. Міністерство закордонних справ упевнене також і в своїй перемозі на наступній стадії розгляду — по суті. Російська Федерація буде притягнута до відповідальності за порушення норм міжнародного права», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, що 16 січня 2017 року Україна розпочала справу в Міжнародному Суді ООН проти Російської Федераціїу зв’язку з її численними та систематичними порушеннями Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Схожі новини