Передплата 2024 ВЗ

Квартири для сутенерів у центрі Львова?

Журналіст «ВЗ» виявила засилля подобових та погодинних квартир для любовних утіх

Як виявилось, під час пошуку квартири для оренди можна натрапити не лише на аферистів, а й на… сутенерів. Сайти оголошень буквально майорять подобовими квартирами. Воно й не дивно, адже туристи, які приїздять до Львова, часто орендують квартири на кілька днів, замість готелю чи хостелу. Проте є оголошення, які пропонують орендувати готель лише на кілька годин.

Йшов третій тиждень моїх пошуків житла. «У сезон» знайти квартиру у Льво­ві складно — то ціни зависокі, то умови не придатні для життя, то аферисти намагаються «роз­вести» на гроші. Серед вимог власників — без домашніх тва­рин, без дітей, без шкідливих звичок, без, без, без… Це також добряче ускладнює пошуки. До студентів чи орендарів-дівчат і ріелтори, і власники ставляться з пересторогою, мовляв, будуть вечірки та шум. Але проти про­ституції, очевидно, нічого не ма­ють.

На одному з популярних сай­тів оголошень часто бачила ого­лошення про подобову орен­ду. Проте цього разу мою увагу привернуло дивне оголошення — «Квартира погодинно, в будь-який час доби, задарма». До оголошення додавалося фото дуже елітної квартири з вели­чезним двоспальним ліжком та ванною. Ціна теж приваблива — 200 гривень за годину. Є й сис­тема знижок — якщо орендува­ти від трьох і більше годин, то коштуватиме квартира вже 150 гривень.

Телефоную на номер, вказа­ний в оголошенні. Слухавку має підняти власниця Наталя. Проте на іншому кінці проводу чую чо­ловічий голос, який назвався Ві­ктором. Це мене насторожило, але я все ж вирішила довідати­ся, для яких потреб орендують таке житло. На моє здивуван­ня, Віктор не приховує справ­жніх намірів потенційних орен­дарів: «Я не стежу за людьми, для чого вони знімають кварти­ру. Мені телефонують — я посе­ляю. Найчастіше дзвонять вночі і просять „на вже“. Здогадуюсь, що комусь Амур стрілою в серце попав. Або не в серце…», — від­жартовується чоловік.

Таких оголошень тільки на од­ному з сайтів — понад 50. На такі послуги є попит. Часто в оголо­шенні прямо не вказують, що здають квартиру погодинно, проте у розмові натякають, що коли є потреба — можна «пожи­ти» у квартирі лише годину чи дві. Для експерименту прошу свого знайомого Олексія зателефону­вати та орендувати квартиру на годину для любовних утіх. Сво­їх планів розважитись з дівчата­ми легкої поведінки Олексій не приховував, проте це аж ніяк не насторожило ріелторів. «Тіль­ки щоб сусіди не скаржились», — каже один з ріелторів. Для біль­шого ефекту Олексій сказав, що не місцевий і запитав у ріелто­ра, де можна у Львові знайти «ді­вчину на ніч», мовляв, приїхав у відрядження і хоче розслабити­ся. «У клубах та стриптиз-барах їх повно, якщо захочете знімати квартиру, повідомте за годину, підшукаю вам кілька варіантів», — сухо запевнили у слухавці.

За словами професійного рі­елтора, такий бізнес у Львові не новий. «Найчастіше квартири по­годинно здають у центрі. Там по­руч багато нічних розважальних закладів та ресторанів. Так би мовити, щоб не втратити запалу. Часто такі горе-ріелтори мають 3−4 квартири і на постійній осно­ві співпрацюють з сутенерами. Проте такі квартири популярні саме серед ловеласів, які хочуть справити враження на дівчину. Мовляв, дивись, яка у мене роз­кішна квартира», — розповідає рі­елтор з досвідом Богдан.

Він додає, що іноді справжні власники житла навіть не здога­дуються, що відбувається у їхніх квартирах. Вони думають, що квартиру здають подобово для туристів.

«Звісно, є й такі, хто орендує житло, щоб перепочити після дороги чи для тематичних фото­сесій. Але відсоток таких орен­дарів досить низький», — натя­кає знайомий ріелтор.

Недарма Львів асоціюється у туристів із сексом та розпустою. Адже місто створює буквально усі умови для секс-туризму. І, схоже, такий «туризм» не лише популярний, а й досить прибут­ковий.

Схожі новини