Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чотири мами для тигреняти Тріші

У Луцькому зоопарку тигриця відмовилася від немовляти, тож його взялися виходжувати люди

У Луцькому зоопарку наприкінці весни сталася приємна подія — тут народилося тигреня. Та материнський інстинкт у тигриці не прокинувся, кинула маля напризволяще. Два місяці працівники звіринця виходжували смугасту крихітку — і сьогодні вже дозволяють відвідувачам милуватися 5-кілограмовою Трішею.

Амурські тигри Тамерлан та Аїда прибули на Волинь три роки тому. Народили тут перше потомство. До маленького пухнастого клубочка була прикута особлива увага усіх працівників. Люди дивувалися: чому ж Аїда не поспішає годувати та чепурити своє немовля?

Самиця байдуже походжала по вольєру, не думаючи підходити до крихітки. Ситуація не змінилася і на другу добу. Проконсультувавшись з колегами з інших звіринців, директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко вирішила, що тигреня має вигодовувати персонал.

Звірятко отримало відразу чотирьох мам! Разом з пані Людмилою на «чергування» з догляду за малечею заступили екскурсовод Тетяна Шкирпан, завідувачка складу Ганна Кротова та фахівець із роботи з громадськістю Олена Самчук. Назвали смугасту красуню Трішею. Виходжувати її непросто, адже спершу щодві години слід було готувати тигреняті спеціальні молочні суміші й давати їх із пляшечки, вести щоденник годувань, міняти підстилки-«памперси», робити масаж (тигриця в природі забезпечує його вилизуванням, яке покращує травлення й випорожнення дітлахів).

Коли Тріша стала підростати й набирати вагу, її поселили у дитячий манежик, яким раніше користувався син однієї з працівниць. Ще пізніше перевели в адміністративне приміщення. Дивилися за тигреням, як за рідною дитиною, і вдень, і вночі. І за два місяці з кілограмового малюка виросла тигриця вагою понад п’ять кілограмів!

Тріша — улюблениця гостей звіринця. Особливо їй раді найменші відвідувачі. Дорослі тигри досі не приймають донечку до себе. Тому й надалі на ніч тваринку по черзі забирають до себе працівниці звіринця. Бо важливо вчасно погодувати її перед сном.

Раціон малечі не з дешевих. Двічі на день смугастика годують сухим молоком, яке адаптоване для котів. Один раз дають телячий фарш із перепелиними яйцями і філе морської риби. За два місяці на вигодовування Тріші витратили понад 18 тисяч гривень. Тріша задоволена. Бачили б ви, якими вдячними очима дивиться на своїх названих мам!

Схожі новини