Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Залиште колегу в спокої, він — головний лікар. Ну я вас прошу! Впасти перед вами на коліна?»

Так головного лікаря поліклініки Юрія Токарева «відмазував» перед патрульними лікар-нейрохірург. За це й позбувся посади

На вулиці Зеленій у Львові патрульні зупинили автомобіль Land Rover, який порушував правила дорожнього руху (зокрема вимоги знака 3.21. «В'їзд заборонено»). На порушника склали протокол. Під час спілкування з 37-річним водієм патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Коли водія «пробили» по базі, зрозуміли, що це «давній знайомий» патрульних поліцейських — головний лікар 6-ї поліклініки Юрій Токарев.

У січні медика уже затримували з підозрою на алкогольне сп’яніння. У його крові зафіксували 0,34 проміле алкоголю (допустима норма — 0,20 проміле). Тоді Юрій Токарев переконував журналіста «ВЗ», що алкоголю не вживає взагалі. А таку реакцію спричинили… ліки від ангіни.

Але через три дні після того пан Токарев знову «відзначився». Спершу гнав зустрічною смугою проспектом Свободи, на годиннику була четверта ранку. На вимогу патрульних зупинитися не зреагував. Довелося залучати додаткові екіпажі, однак водію вдалося відірватися.

А через дві години патрульні отримали виклик про ДТП на вул. Винниченка. Головний лікар врізався у припаркований автомобіль і злетів з дороги. Водій був тверезий, пояснив, що «не впорався з керуванням». У нього вилучили права і видали тимчасовий талон на керування. Обидві справи передали до Франківського райсуду.

Не минуло й двох місяців, як Юрій Токарев — «герой» нових телесюжетів. Цього разу, коли його зупинили патрульні, відмовився на місці проходити тест на алкогольне сп’яніння. Горе-водія доправили для перевірки до 8-ї міської лікарні. До патрульних вийшов лікар і, дізнавшись, що на перевірку привезли колегу, почав його захищати. «Залиште колегу в спокої, він — головний лікар. Ну я вас прошу? Впасти перед вами на коліна?».

Зі слів патрульних, лікар-нейрохірург сказав, що Токарев потребує… госпіталізації, рентгену голови, оскільки у нього є рубець, і що він уже їхній пацієнт. «Лікар почав вигадувати якусь хворобу, — розповів інспектор патрульної поліції Віталій Муха. — Нібито водій скаржиться на біль у голові, що йому потрібна госпіталізація. Але медики все ж були вимушені взяти кров на етанол. Проте рішення про результат нам не надали».

Патрульні були упевнені, що водій був у стані алкогольного сп’яніння, але Токарев пояснював: алкоголю не вживав, а у недозволенному місці зупинився через погане самопочуття. «Я вирішив, що у мене тиск піднімається. Я тоді почуваюся не зовсім комфортно. Припаркував машину так, як припаркував. Я їм (патрульним. — Авт.) сказав, що у мене тиск піднявся. І це зафіксовано в травмпункті. Коли я прийшов, у мене тиск був 170 на 110», — заявив Юрій Токарев.

Відео цієї «комедії» є на сайті патрульної поліції у Львівській області. Громадська активістка Вікторія Балицька написала на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Щоб дивитися це відео, треба мати міцні нерви! Привезли патрульні головного лікаря-пияка на освідчення, а медики роблять з нього слабого. Хочуть сховати „на бальнічку“ … Так, він слабий! Але його хвороба лікується на Кульпаркові, там лікують від алкоголізму і заодно від безвідповідальності! При всій повазі до лікарів 8-ї лікарні… Як вам не соромно?».

Результати аналізів оприлюднили 20 березня. «Патрульні таки дізналися результати освідчення лікаря Юрія Токарева, — прокоментувала Вікторія Балицька. — Це було непросто. Нас футболили від медика до медика… Аж поки до головного не дійшли.

Головний лікар сказав писати письмовий запит. Але, зважаючи на резонанс та телекамери, таки показав патрульним результати експертизи. Там «0″. Як і очікувалося. А хірург Олег Саєвич, який прославився на відео „патрульки“, звільнився за згодою сторін».

«З точки зору функціональних обов’язків, у мене немає до нього (Юрія Токарева. — Авт.) претензій. Чи можу я за це оголосити йому догану? Напевно, ні. Це було у неробочий час. Чи можу звільнити з роботи? Ну, це в суді вирішиться», — прокоментував начальник міського департаменту охорони здоров’я Володимир Зуб.

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Львівщини, поліцейські звернулися до прокуратури, щоб вона дала належну оцінку діям лікарів.

Схожі новини