Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розтопити теплом зневірені собачі душі

Зі Львова стартувало унікальне міжнародне дог-шоу «Поглянемо на світ очима собаки»

Минулими вихідними у Львові, на велотреку СКА, стартував всеукраїнський проект Brand Dog Show «Поглянемо на світ очима собаки». Мета цього шоу — показати, що незалежно від того, породиста собака чи ні, їй притаманні відданість, любов до свого власника.

На ринг виходили вівчарки, пастухи, охоронні собаки, тер’єри, підрушничні мисливські, ретривери, гончаки і хорти, собаки-компаньйони понад 35 см. Були навіть кімнатнодекоративні собаки до 35 см. Усього у шоу взяли участь близько ста собак понад 30 порід. Завітали учасники зі своїми улюбленцями зі Львова, Чернівців, Івано-Франківська та Києва.

Та головними героями цього свята стали безпородні тварини. Уся увага дісталася їм! Для них це було справжнє свято. Вони теж виглядали святковими — чистими і нагодованими!

Президент громадської спілки «Міжнародна асоціація собаківників» (МАС) Павло Лєщинський розповів: «Собака ніколи не знає, чи він належить до якогось кінологічного клубу, чи ні, він такий, який він є. Любить свого власника і за любов віддячує відданістю».

Саме показати собаку такою, якою вона є, ставили собі за мету організатори виставки, — громадська спілка «Міжнародна асоціація собаківників» (МАС), міжнародний часопис для собачників — фахівців та аматорів «Твоє собаче діло» та програма ТБ «Планета собак». Їх підтримали люди, які вважають, що «найкраще, що є у людини, — це собака» (Ніколя-Туссен Шарлє). Це унікальний для України європейського рівня міжнародний проект Brand Dog Show «Take, А Look At The World Through The Eyes Of A Dog» («Поглянемо на світ очима собаки»).

Почали зі Львова, бо хотіли, щоб саме зі західної столиці пішла хвилядоброчинності. Підготовка до шоу тривала півроку. Навчали власників породистих і безпородних собак, як показувати тварин, щоб вони вийшли і не «тушувалися», що багато людей довкола, що тут немає вулиці, автомобілів.

Один із учасників шоу — львів’янин Ігор Замлєлов — автомобілем проїхав зі собакою усю Європу, написав про це дві книги. Розповідає, що в цих країнах, якими подорожував, дивувалися, бо вони чомусь вважають, що в Україні жорстоко поводяться з тваринами. Він власним прикладом доводив, що насправді це не так.

За результатами шоу створять фільм, в якому також представлять галерею собак, які тимчасово опинилися у ЛКП «Лев» і шукають своїх господарів.

А на глядачів чекало справжнє шоу, конкурси, показові виступи. Були навіть циркові номери у виконанні вихованців школи Андрія Роднова «Український легіон». Бельгійські вівчарки малінуа показали свої вміння слухати господаря. До іграшки не доторкнулися без його команди, чули його навіть через рацію.

Познайомилася із львів’янами, які привезли на виставку своїх улюбленців. Львів’янка Людмила завітала зі своєю білосніжною принцесою — карликовим пуделем Даніелою, яка є чудовим представником відомого у нашому місті розплідника «Срібна радість».

Пані Інна — у супроводі високого чорного чотирилапого друга-красеня дворічного кане корсо Матиса. Він удруге на виставці, але за свою красу завжди отримує призи.

Єдиним представником своєї породи був статний білосніжний трирічний самоїд Бері. Як розповідає його господар Олександр, Бері є чудовим другом для дітей, любить бавитися з ними.

Протягом року проект пройде в інших обласних центрах України. Завершальне шоу The Great Winners Dog Show відбудеться у Києві, яке збере переможців регіональних Brand Dog Show.

Схожі новини